Menu

Maria Schneider med Bohuslän Big Band

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
onsdag, 18 oktober 2017 kl:17:00

Bohuslän Big Band presenterar stolt en ny produktion tillsammans med en av världens främsta kompositörer och arrangörer – Grammyvinnaren Maria Schneider. Flera år har hunnit passera sedan det senaste bohuslänsk-amerikanska samarbetet, och det blir en efterlängtad återförening. Tillsammans kommer de att framföra helt nya kompositioner och arrangemang av Maria Schneider, vars musik brukar beskrivas som majestätisk, suggestiv, magisk - och helt unik.


Maria Schneider, som sedan 2012 kan titulera sig hedersdoktor vid University of Minnesota, har ett välfyllt CV med många priser och utmärkelser i bagaget. Hon har mottagit flertalet Grammy Awards, senast 2016 för en inspelning med David Bowie och Maria Schneider Orchestra, som vann kategorin "Best Arrangement, Instruments and Vocal." Som om det inte vore nog tog Maria och hennes ensemble dessutom hem en Grammy i den prestigefyllda kategorin "Best Large Jazz Ensemble Album" för albumet The Thompson Fields.


Bland hennes förebilder och mentorer hittar vi legender som Gil Evans, George Russell och Bob Brookmeyer. En högtidsstund för jazzälskaren

Datum / Tid

onsdag, 18 oktober 2017 kl: 17:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

199kr - 265

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad