Menu

Jan Martens: Sweat Baby Sweat

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
lördag, 7 april 2018 kl:18:00

”Sweat Baby Sweat” är en avskalad men storslagen och fysiskt krävande föreställning om alluppslukande kärlek, om två personer som inte kan – eller vill – släppa taget om varandra. En minimalistisk men brännande het produktion, där bild, text, svett, rörelse och musik harmonierar perfekt och berättar en historia stor som livet självt.


”Sweat Baby Sweat” gräver djupare inom symbiosen mellan historieberättande och abstraktion, en utforskning som den belgiske koreografen Jan Martens påbörjade med sitt föregående duettverk ”A small guide on how to treat your lifetime companion”. I samarbete med en videokonstnär och en kompositör blir ”Sweat Baby Sweat” en helhet där musik och projicerad text iklär sig en viktig roll intill dansarnas rörelser.


Utgångspunkten är vår allra käraste kliché: det passionerade förhållandet mellan en man och en kvinna. Med texter lånade från kända kärlekssånger ackompanjerade av ljuva toner kunde vi kanske förvänta oss ett teatraliskt angreppssätt – men resultatet är snarast det motsatta. Den en timme långa föreställningen skildrar en livstid, en modern parningsritual som är naiv, sensuell, öm men smärtsam, trösterik och konfrontativ på samma gång. Dansarnas kroppar droppar av svett, muskler skakar krampaktigt under den andres vikt, ögon vidgas i desperation och på scen frammanas bilden av utmattande extas, den absorberande åtrå som också förgör.


Introduktion till föreställningen kl 17.15: Från balettens pas de deux till samtidens kärleksduett – Bodil Persson, dramaturg och lärare på Stockholms konstnärliga högskola, berättar om en av scendansens urformer.


Koreografi: Jan Martens
Medverkande: Kimmy Ligtvoet och Steven Michel
Musik: Jaap van Keulen
Videodesign: Paul Sixta
Coach: Peter Seynaeve
Produktion: Frascati Productions, TAKT Dommelhof and JAN vzw

Datum / Tid

lördag, 7 april 2018 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

85kr - 210

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad