Menu

Sincerely Solo

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
lördag, 16 februari 2019 kl:18:00

Helena Engberg-Tunström, scenkonstnär och DJ, har levt som singel i tio år. Med denna föreställning ger hon singeln en fristad i en mix av känslor, relationsnormer, puls, trygghet och sårbarhet. I synk och offbeat undersöks singelskapet praktiskt, emotionellt, politiskt och personligt. Hur låter ensamheten i världens mest självständiga land?


Sverige är det land i världen med flest ensamhushåll. Denna siffra har stigit i och med att kvinnan fått en starkare ställning, egen inkomst och rätt till barnomsorg. Sedan 2016 har ensamstående kvinnor enligt lag rätt till assisterad befruktning genom den svenska sjukvården. Men samtidigt som samhället är fullt av både de som lever ensamstående och i olika kollektiva alternativ äger tvåsamhetsnormen tillvaron. Den som inte ingår i ett par tvingas ständigt förhålla sig till sin avvikelse, medan dejtingindustrin gör kommers av längtan efter samhörighet.


I Sincerely Solo sätter PotatoPotato singeln som subjekt i rummet och fyller det med hennes historia. Är hon fri? Är hon ensam? Är hon en vara, fast hon inte kan ägas? Är det ett val eller är det att vara bortvald? I en nattklubbsinspirerad värld bjuder de in publiken att dela en sinnlig och fysisk upplevelse utöver dejting-underhållningens givna dramaturgi.


Föreställningen är en del av projektet Comtemporary Performing Beats, med stöd av Kulturbryggan, Hagtorn Fastighetsservice och medfinansiering av privatpersoner.


Vi rekommenderar att man är över 13 år pga den höga ljudvolymen och pga innehållet i framträdandet.


Medverkande:


Idé/koncept/medverkande: Helena Engberg-Tunström
Regi: Freja Hallberg & Helena Engberg-Tunström
Ljusdesign/teknisk prod: Christoffer Lloyd
Musikkomposition för verket: Frida Alkestrand
Produktion: PotatoPotato Scenkonst.
Foto: Gabriel Flores Jair, Alexandra Hall, Julia Lindemalm
Samarbetspartners: Inkonst, Relationsinstitutet, Transistorfestivalen 4 & Folkuniversitetet Malmö

Datum / Tid

lördag, 16 februari 2019 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

113kr - 135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad