Menu

Anouar Brahem – Blue Maqams

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
tisdag, 12 mars 2019 kl:19:30

”Bedårande vackert som ett stilla ljummet vårregn där solen plötsligt bryter fram och en smeksam vind blåser undan svårmodet upp till den nyblå himlen.”


Så skriver musiktidningen LIRA om Anouar Brahems senaste album utgivet på den anrika etiketten ECM. Blue Maqams är inspelad tillsammans med några av världens stora jazznamn, Dave Holland, Jack DeJohnette, och brittiske multiinstrumentalisten Django Bates. I samarbetet uppstod en alldeles särskild magi och den stjärnspäckade kvartetten gästar UKK tillsammans i vår, fast denna gång med Nasheet Waits på trummor!


Anouar Brahem är sedan länge ett självklart namn på den internationella musikscenen. Känd och hyllad för sitt fantastiska oudspel, sin mångfacetterade musik som sömlöst väver samman jazz med konstmusik och traditionell arabisk folkmusik, och sina nyskapande och ofta gränsöverskridande samarbeten. Hans koncentrerade uttryck, tidlösa kompositioner och eleganta väv av traditioner står i en klass för sig, och får du chansen att uppleva det live... ta den.


Anouar Brahem har förutom sitt eget artisteri också komponerat musik för både film och teater. Han har samarbetat med en mängd musiker från världens alla hörn och hittat inspiration i allt från europeisk folkmusik, norsk jazz (i samarbetet med saxofonisten Jan Garbarek på skivan Madar 1994) till Eric Satie och Arvo Pärt (skivan Le pas du chat noir, 2002).


”Dialogen mellan Django Bates – nyligen aktuell med sina Sgt Pepper-varianter både live och på skiva – och Anouar Brahem är lyhörd magi. Ibland enbart oud med Brahems stilla nynnande som går över i Bates piano. Likt Jan Johansson har Bates en ytterst varsam behandling av tangenterna. Ja, det här är mjuk ekvilibrism, vördnadsfullt, högtidligt med ett sväng som lyfter, svävar.” /LIRA.


Läs hela recensionen här: www.lira.se/skivrecension/blue-maqams/

Datum / Tid

tisdag, 12 mars 2019 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 355

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad