Duo Siqueira Lima

Ukk - Sal B - Sittande OnumreratDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Duo Siqueira Lima – Uruguay/Brazil


Cecilia Siqueira från Uruguay och Fernando Lima från Brasilien möttes vid en internationell gitarrtävling 2001 i Brasilien. Juryn kunde inte enas om en vinnare – de delade första pris! Året därpå bildade de Siqueira Lima Duo och har sedan dess gjort en fenomenal internationell karriär med konserter vid de mest besökta festivalerna och konsertscenerna över världen. För att nämna några har de gett konserter i Lincoln Center i New York, New World Center i Miami, Concertgebouw i Amsterdam och medverkat vid festivaler som Koblenz Guitar Festival, Festival Guitarras Latinas i Paraguay och Copenhagen Guitar Festival. De har också gjort flera uppmärksammade tv-framträdanden.


Bakom sig har de fyra hyllade album som omfattar allt från klassiska mästerverk till brasiliansk populärmusik och specialskriven musik för just Siqueira Lima Duo. De har dessutom en helt unik scenutstrålning och deras live-framträdanden är något alldeles särskilt. De vann det prestigefyllda "Profissionais da Música Award 2015" och "International Brazilian Press Awards 2014”, som delas ut i USA. Efter en konsert skrev New York Times att deras spel var ”detaljerat som ett Fabergé-ägg”.


Missa inte Cecilia Siqueira och Fernando Lima, två av världens i särklass främsta duo-gitarrister!
Duon ger konsert, masterclas och workshop för duogitarr.


Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. I år firas den för 16:e året i rad. Gitarren är världens populäraste instrument och festivalen är en viktig samlingspunkt i Norden för gitarrmusikälskare och professionella gitarrister. För många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster är festivalen också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-12 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: