Menu

INSTÄLLT: Concerto Copenhagen: Violindueller

Uppsala

Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat
onsdag, 29 april 2020 kl:19:00

Concerto Copenhagen: Violindueller som skulle ägt rum 29 april ställs in mot bakgrund av den senaste tidens utveckling kring coronavirus/covid-19.


Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt för dig som köpt biljetterna via webben (ukk.se eller Tickster).
Har du däremot köpt biljetterna i UKK:s biljettkassa ber vi dig vänligen att ta kontakt med oss för att ange den information som behövs för att göra ett återköp.


Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt sesenast 29 maj för hjälp med återköp. För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mailar.


Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.
I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar kan ta något längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.


Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.


På ukk.se/covid-19/hittar du svar på de vanligaste frågorna.


__________________________________________________________________________________________


Concerto Copenhagen besöker UKK och bjuder på både välbekant Vivaldi och italiensk violinrepertoar som aldrig tidigare framförts i Skandinavien. Det blir en violinduell mellan en av Europas främsta Vivaldiexperter, Adrian Chandler, och Vivaldi-virtuosen Fredrik From – Nordens främste barockviolinist. Fyrverkeri utlovas!


Med ett unikt program sätter vi fokus på Vivaldi, flankerad av verk av några av hans finaste, men betydligt mindre kända, samtida kompositörer: Gregori, Dall’Abaco och Brescianello.


Violinisten Adrian Chandler - musikalisk ledare och solist för kvällen - är en ledande uttolkare av italiensk barockmusik och har uppmärksammats för sin virtuositet och sitt engagemang som solist och ensembleledare. Vid sidan om sitt arbete som musiker är Adrian också en engagerad musikforskare, ständigt på jakt efter en ny och okänd repertoar för sin egen ensemble La Serenissima. Adrians många inspelningar har hyllats av musikkritiker världen över.


Konsertmästare Fredrik From är en erkänd barockviolinist utbildad på musikhögskolan i Göteborg och på Royal College of Music i London. Fredrik har varit konsertmästare i ansedda orkestrar som Gothenburg Baroque och Orkiestra Kore, samt i Concerto Copenhagen. Han har också anlitats av många ensembler, bland annat vid Drottningholmsteatern, och gjort oräknerliga inspelningar och turnéer i Europa, USA, Australien, Kina och Japan.


Concerto Copenhagen, även känd som CoCo, är en dansk barockensemble som spelar på tidstrogna instrument. Den grundades 1991 och leds sedan 1999 av cembalisten Lars Ulrik Mortensen.


Program_
Vivaldi Koncert for 2 violiner og 2 celli i G-Dur, RV 575
Gregori Concerto grosso IX i g-mol, opus 2
Dall’Abaco Koncert V for strygere i B-dur, opus 5
Vivaldi Koncert for 2 violiner i G-Dur, RV 516
———
Vivaldi Koncert for 2 violiner og 2 celli i D-Dur, RV 564
Brescianello Violinkoncert i G-Dur
Vivaldi Koncert for 2 violiner i D-Dur, RV 513

Datum / Tid

onsdag, 29 april 2020 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal B - Sittande Onumrerat

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

188kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad