kl: 19:00

Inställt: Ale Möllers Xenomania

Ukk - Sal B - Sittande OnumreratDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ale Möllers Xenomania fredag den 23 april 2021 ställs in mot bakgrund av fortsatta restriktioner kring coronavirus/covid-19.


Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt för dig som köpt biljetterna via ukk.seeller Tickster med kort eller Swish. Har du däremot köpt biljetterna på plats via UKK:s biljettkassa, via internetbank eller faktura ber vi dig vänligen att ta kontakt med oss inom 30 dagar för att ange den information som behövs för att göra ett återköp. Detta gäller även dig som köpt biljetterna för mer än ett år sedan, bytt bankuppgifter, swishnummer eller betalat hela eller en del av ditt köp med presentkort.


Kontakta UKK senast 22 april på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt seför hjälp med återköp. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt köpvillkoren.


Observera att biljettkassan för närvarande har stängt och svarar endast per telefon och mejl. Se aktuella öppettider här: www.ukk.se/ditt-besok/oppettider/. För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mejlar oss.


Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal. I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar tar längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.


Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.
_____________________
Instrumentalmusik med influenser från hela världen! Bandet är ett riktigt ”All star-band” där varje medlem är ett starkt namn med en egen karriär. Detta niomannaband spelar musik av och med Ale Möller, och vi får höra hans fascination över melodiernas rytmiska kraft. Här finns det som är signifikant för Ale Möllers stora konstnärskap. Ales musik blir aldrig mainstream och han lyckas kombinera det traditionella med nya ögon och öron på det musikaliska innehållet.
– Jag vet att det finns folk som blir irriterade och olustiga av att möta det som man är ovan vid. För mig är det tvärtom. Jag blir uppiggad och glad. Inte minst i musikens värld. Därför fick detta nya projekt heta XenoMania: Lusten till det främmande, berättar Ale.
– Man är ju olika. Själv är jag obotlig xenoman. Jag har alltid blivit stimulerad, glad och upprymd när jag möter det som är annorlunda. Andra är på ett annat sätt, blir obehagliga till mods. Jag tror inte att man skall moralisera om detta. Dessa reaktioner ligger på instinktsnivå. Moralisera skall vi däremot göra när politiska krafter exploaterar xenofobi och gör politik av den, fortsätter han.


XENOMANIA – ”fyra platser, fyra spelmän”
– Det är märkligt hur vissa platser och vissa musiker jag har mött lever väldigt kraftfullt i mig. Denna musik är tillägnad fyra av dem. Ingen av dem lever längre, men deras förhållningssätt, energi och musikaliska berättarförmåga är en stark drivkraft för mig, säger Ale och berättar vidare:
– I byn Toubab Diayallow några mil söder om Dakar i Västafrika levde Gibril Bah, en fantastisk mästare på serefolkets ensträngade fiol Riti. På resa i Bengalen mötte jag Tarak das Baul, en stor guru i den urgamla tradition han var en del av, men samtidigt med otrolig energi och närvaro i nuet. I byn Kärvsåsen norr om Rättvik i Dalarna bodde Röjås Jonas. Hans intensiva sätt att spela sina polskor på fiolen tog ofta andan ur mig. I byn Ambelas på ön Paros i den grekiska ögruppen Kykladhes bodde sångaren Barba Thodoros. Jag var strax över tjugo. Han var strax över sextio. Vi blev vänner. Musikens mångfald skall inspirera och förena människor.


I den storslagna sättningen i XENOMANIA ingår bl.a. dubbla slagverk och många blåsare!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-04-23 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: