Menu

Var är vargen? En annan Rödluvan

Uppsala

Ukk - Sal C
lördag, 15 december 2018 kl:11:00

Fritt efter Bröderna Grimm


Megafonen ljuder: ”Teater, teater, kom och se teater”. Folk börjar strömma till och direktören för den lilla teatern gör sig redo att möta sin publik. ”Ni har väl hört sagan om Rödluvan? Ja visst, den känner alla till”. Rödluvans korg är packad med godsaker och mormor ligger nedbäddad i sängen. Men var är vargen?!


Marionetteaterns "Var är vargen – en annan Rödluvan" är en otämjd enmansföreställning i typisk handdocktradition där de retsamma dockorna skojar med både publiken och teaterdirektören. Som klippt och skuren för rollen som direktör ser vi Marionetteaterns egen Magnus Erenius.


Inspiration till pjäsen har hämtats från de populära engelska handdockorna ”Punch and Judy” såväl som från de traditionella kringvandrande dockspelare som sedan medeltiden dragit från plats till plats i Europa, med sitt dockteaterskåp och sina dockor på släp.


Presscitat
"Här pratar vi girlpower." "...drastiskt, roligt och dekorativt. Bra sommarnöje för stora och små" /DN


"En sak är säker och det är att man inte behöver vara enbart fyra år för att tycka att den här föreställningen var rolig, spännande och enormt underhållande." /Kulturbloggen


Familjeföreställning från 4 år

Datum / Tid

lördag, 15 december 2018 kl: 11:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal C

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

40kr - 80

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad