Menu

Serieworkshop med Daria Bogdanska

Uppsala

Ukk - Sal C
onsdag, 20 februari 2019 kl:10:00

För att teckna serier behöver du inte kunna rita fint. Du behöver inte heller skriva felfritt. Du behöver bara lite fantasi och en vilja att berätta något.


Den 20/2 kommer serietecknaren Daria Bogdanska besöka Uppsala för att berätta om hur man gör egna serier. Under två timmars workshop går vi genom serieskapandets grunder, från idé till färdig serie. Vi lär oss om serierutor, pratbubblor och lite om berättarteknik och hittar mod och lust att skapa och visa upp det vi gör för varandra och andra. Under workshopen kommer ni få göra en egen serie som senare blir en utgåva som kommer finnas tillgänglig för läsning på Uppsala Konsert & Kongress.


Grupp 1: 8-10 år kl. 10.00-12.00
Grupp 2: 10-13 år kl. 14.00-16.00


Daria Bogdanska, född i Warszawa och verksam i Malmö, debuterade 2016 med Wage Slaves, en självbiografisk serieroman som skildrar invandrares villkor på den svenska arbetsmarknaden. Boken rönte stor uppmärksamhet från serieläsare, kulturvärld och politiska organisationer, kommer i år att ges ut ytterligare i åtta länder och har blivit utvald att tävla om det stora priset i Sélection Officielle i Angoulême för bästa översatta seriebok. Förutom att rita serier till bland annat Sydsvenskan, Arbetet, Arbetaren, Galago, är Daria lärare i serieteckning på Fridhems Folkhögskola.


Elena Wolay är en av UKK:s husockupanter och ligger bakom livescenen, fanzinet, festivalen och barnteatergruppen Jazz Är Farligt. Hon är en kreativ kraft i Sveriges alternativa musik- och klubbscen. Alltid med den fria musiken och den radikala konsten i centrum.


* Husockupant = person utan formell besittningsrätt för en byggnad, bosätter sig i den eller använder den varaktigt. I juridiken kallas detta ibland för "besittningsrubbning" eller "olaga intrång". På UKK betyder det att en noga utvald kreatör konceptualiserar och skapar tillsammans med UKK och inspireras av rummens möjligheter. Ett spännande, helt lagligt, intrång av kreativitet och utveckling.

Datum / Tid

onsdag, 20 februari 2019 kl: 10:00

Plats

Uppsala, Ukk - Sal C

Karta (Google)

Typ

Workshop

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad