Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

INSTÄLLT: I Beethovens spår–Uppsala Kammarorkester

Ukk - Stora Salen | Musik I UpplandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Konserten med Uppsala kammarorkester 7 maj ställs in mot bakgrund av den senaste tidens utveckling kring coronavirus/covid-19.


Information
Lösbiljettköpare informeras via mail från Uppsala Konsert & Kongress, abonnemangsgäster kontaktas direkt av MiU.
Har du frågor? Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt se
Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.


På ukk.se/covid-19 hittar du svar på de vanligaste frågorna.


__________________________________________________________________________________________


Program
Max Reger: Variationer och fuga över ett tema av Beethoven
Sally Beamish: Pianokonsert nr 3 “City Stanzas”
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 5 c-moll ”Ödessymfonin”


Beethovens musik fortsätter att inspirera tonsättare världen över. I kvällens program hör vi musik av Reger och Beamish som haft Beethoven i tankarna under skapandet av ”Variationer och fuga över ett tema av Beethoven” respektive ”City Stanzas”. Bland annat vänder och vrider Sally Beamish på teman ur Beethovens första pianokonsert. Francisca Skoogh en av Sveriges främsta konsertpianister tar sig an solistrollen i City Stanzas där Beamish också tar oss till en urban miljö.


Som avslutning framför Uppsala Kammarorkester ett av världens mest kända verk inom klassisk musik — Beethovens Ödessymfoni!


Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.


Denna konsert är nr 10 av 10 i Musik i Upplands Orkesterabonnemang

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: