Menu

Sinfonity - The First Electric Guitar Orchestra

Uppsala

Ukk - Stora Salen
onsdag, 11 oktober 2017 kl:17:30

Upplev Sinfonity. Ett svindlande lyssnaräventyr långt utöver det vanliga! En hel orkester med elgitarrvirtuoser som lyfter klassiska mästerverk till helt nya dimensioner. Från Bach till Holst, från Vivaldi till de Falla. Dessutom en ljusshow som slår det mesta.


En konsert med Sinfonity är också ett möte mellan popmusikens värld och den klassiska. Och som så ofta inser man att det är mer som förenar de olika uttrycken, än skiljer. Sinfonity är också en framgångssaga. Orkesterns första live-konsert ägde rum i den spanska staden Méridas romerska amfiteater i samband med invigningen 2011 års teaterfestival. Några år senare gjorde orkestern en serie konserter i Madrid och begav sig därefter ut på en uppmärksammad turné till Málaga, Barcelona, Murcia, Bilbao och Kuba. Ensemblen gjorde dessutom bejublade konserter vid den internationella festivalen i Segovia, Córdobas gitarrfestival och nyligen i Finland.


Missa inte gitarrvärldens mest storslagna orkester. Sinfonitys konsert vid Uppsala Internationella Gitarrfestival förenar rock, heavy metal, elgitarrer och klassisk musik i en storskalig show där ljus, ljud, scenografi och musikernas agerande scenen tillsammans skapar en helt enastående föreställning.

Datum / Tid

onsdag, 11 oktober 2017 kl: 17:30

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr - 375

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad