Menu

Edin Karamazov, Leo Brouwer & Indrakvartetten

Uppsala

Ukk - Stora Salen
lördag, 14 oktober 2017 kl:14:30

Möt två internationella storstjärnor – lutenisten och gitarristen Edin Karamazov och tonsättaren och dirigenten Leo Brouwer.


Edin Karamazov är utan tvekan en av de allra mest intressanta lutenisterna på den internationella musikscenen. Hans bredd är oerhörd och sträcker sig från 1500-talets lutrepertoar till vår tids musik. Han är också känd för sina samarbeten med några av vår tids mest profilerade artister, som den amerikanska supersopranen och polarpristagaren Renee Fleming, countertenoren Andreas Scholl och framförallt Sting, med vilken han gjorde det omtalade albumet Songs from the Labyrinth med musik av John Dowland.


Karamazov har medverkat på över 80 album och framträder på flera av världens mest prestigeladdade konsertscener – Concertgebouw i Amsterdam, Philharmonie i Berlin Philharmonic, Carnegie Hall i New York och operan i Sydney.


Kubanske Leo Brower är en av vår tids mest betydande gitarrtonsättare. Han också själv gitarrist och har framträtt på såväl de stora konsertscenerna som musikfestivalerna i Aldeburgh, Avignon, Edinburgh, Spoleto, Berlin och Rom. Sedan många är han också dirigent och har samarbetat med orkestrar som Berlinfilharmonikerna, BBC Concert Orchestra, Nouvelle Philharmonic i Paris och Madrids symfoniker.
Hans musik var från början modernistisk, men från 1980-talet har han riktat sig mot en mer tonalt orienterad musik med influenser från hemlandet Kuba.


Vid konserten vid Uppsala Internationella Gitarrfestival uruppförs hans El Decamerón Negro Quintetto med Edin Karamazov som solist. På konserten dirigerar han även en gitarrorquester där hans verk Concierto de Tricastin gör Sverigepremiär. Brouwer har för övrigt även tidigare använt sig av Boccaccios berömda novellsamling Decamerone som inspiration för sin musik. Han kommer dessutom att dirigera det Europeiska uruppförandet av Concerto de Tricastin för gitarrduo och gitarrorkester.

Datum / Tid

lördag, 14 oktober 2017 kl: 14:30

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

285kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad