Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Mariza

Ukk - Stora SalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Här ryms alla de stora känslorna; längtan, saknad, smärta, hopp och kärlek. Att uppleva en fadokonsert kan kanske jämföras med känslorna du får av de mest bombastiska scenerna i en riktigt episk dramafilm? Fast bättre, förstås.


Att ge sig ut på havet och lämna sin älskade, vänner och familj, för att inte ses igen på länge, eller kanske aldrig mer… I svallvågarna efter ett avsked föddes den traditionella portugisiska fadon.


Det finns många fantastiska fadosångerskor, men Mariza står i en klass för sig och är en av våra absoluta favoriter. Hon uppträdde på invigningen av huset i september 2007 och har sedan dess sjungit för ett utsålt och jublande Uppsala Konsert & Kongress flera gånger. Vi är oerhört glada för att Mariza också blir en del av vårt 10-årsjubileum!


För Mariza kan verkligen konsten att trollbinda sin publik. Hennes eleganta scennärvaro, tidlösa röst och stora känsloregister löser upp tid och rum. Och oavsett dina kunskaper i portugisiska vågar vi lova att du kommer förstå vartenda ord hon sjunger! Denna självklara stjärna, med hela världen som scen, är äntligen tillbaka i Uppsala. Välkommen.


”Mariza och hennes musiker bjöd på storartad musikmagi och det stormande bifallet från publiken var synnerligen välförtjänt.” (Uppsala Nya Tidning efter Marizas Uppsalabesök 2010.)

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-12-02 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Mariza

Mariza, Melhor de Mim på Spotify

Mundo

Melhor de Mim

Mariza, Meu Fado Meu på Spotify

Transparente

Meu Fado Meu

Mariza, O tempo não pára på Spotify

Best of

O tempo não pára