Menu

Noelia Moncada Trio

Uppsala

Ukk - Stora Salen
söndag, 15 oktober 2017 kl:14:00

Tangon har en stark förmåga att beröra. För den handlar om passion och extas, förtärande melankoli och smärta, men också ljus och glädje. Allt detta har också Noelia Moncada en alldeles underbar förmåga att förmedla till sin publik, som är stor och entusiastisk över hela världen.
Noelia Moncada började sin karriär hemma den argentinska staden Rosario, belägen i provinsen Santa Fé, där floden Paraná når det stora Río de la Plata-deltat. Med de fantasieggande omgivningarna och den genuina Argentinska traditionen som inspiration laddar Noelia Moncada sin röst med tangons hela färgskala.
Hon har vunnit en rad prestigefulla priser och medverkat vid många uppmärksammade föreställningar i både hemlandet Argentina och internationellt. Hon medverkar också på många uppmärksammade album och har dessutom gett ut två soloalbum, A Tiempo och senast Marioneta. Noelia Moncada är utbildad vid Escuela Provincial de Música de Rosario där hon studerade piano, musikteori och komposition.


Medmusikerna
Med sig vid den här konserten har hon med sig två av tangovärldens främsta musiker. Den unge gitarristen Leonardo Andersen, född och uppvuxen i Buenos Aires, har uppmärksammats för sina samarbeten med många framstående tangoartister. Sedan flera år har han också sitt eget band Mushotoku och är dessutom medlem i Franco Luciani Trio och Don Olimpio Group, som leds av den karismatiske pianisten Andrés Pilar.
Basisten Juan Pablo Navarro har bland mycket annat rosats för sitt album Contratangos där hans basspel ackompanjeras av bandoneon, piano och gitarr. Han är professor i basspel vid Luis Gianneo de Mar Del Plata och har samarbetat med många internationella stjärnartister, som Susana Rinaldi, Leopoldo Federico, Horacio Salgán, Ubaldo De Lio, Nestor Marconi, Walter Rios, Julio Pane, Guillermo Fernandez, Hermanos Nuñez och många andra.

Datum / Tid

söndag, 15 oktober 2017 kl: 14:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

245

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad