kl: 19:00

Chicago Mass Choir + Tensta Gospel Choir

Ukk - Stora Salen


BILJETTER / MER INFORMATION


Dirigent Percy Gray Jr.


De har varit på toppen av Billboards gospellista, vunnit en mängd priser och blivit nominerade till ett flertal Grammy Awards. Nu gör Chicago Mass Choir sin första turné i Sverige. Gör dig redo för en energifylld glädjefest med en av världens främsta gospelkörer!


Med musik fylld av själ och hjärta har Chicago Mass Choir fått publik över hela världen att smälta. De är en kraftfull gospelkör med ett stort engagemang som sträcker sig långt utanför musiken. De reser runt och sjunger på sjukhus och vårdboenden, samlar in skolböcker till skolklasser, och samarbetar med ideella krafter som Röda korset, AIDS foundation of Chicago och många fler. Lika mycket en ”singing choir” som en ”giving choir”!


Hela sexton album med kören har nått topplaceringar på Billboards gospellistor. De har nominerats till två Grammys, tre Dove och mer än tio Stellar Awards. 2012 utnämndes de till Chicagos bästa traditionella kör.


Gästar på scen gör Tensta Gospel Choir, en av Sveriges mest efterfrågade gospelkörer under ledning av Cedwin Sandanam. Kören grundades i Stockholmsförorten Tensta redan 1996, med ambitionen att sammanföra, integrera och skapa gemenskap bland ungdomar med olika kulturell bakgrund. Sedan dess har flera av landets största soul- och R’n’B-artister passerat som körmedlemmar – däribland Kristin Amparo, Lykke Li, Sabina Ddumba, Linda Pira, Mapei och Zhala.


Kören deltar fortfarande i Tenstakyrkans gudstjänster varje månad, men har också framgångsrikt etablerat ett eget artisteri genom bejublade uppträdanden på Grammisgalan, Allsång på Skansen och Kungliga Operan, såväl som klassiska jazzscener, festivaler och konserthus. Spirituals, gospel, jazz, blues, soul och funk blandas på bästa sätt när denna omåttligt svängiga grupp ansluter under höstens mest själfyllda kväll.


Presenteras i samarbete med Svenska Gospelverkstaden. www.gospelverkstaden.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-09-28 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Uppsala, Vaksala torg 1


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

184kr - 330


Kort länk hit:Tensta Gospel Choir

Tensta Gospel Choir bildades 1996 i stockholmsförorten Tensta av Michelle Nakagawa. Kören består i dag (2015) av 56 personer som framför en blandning av soul, blues, r&b och jazz, musikstilar som alla har sin rötter i gospeln.


Tensta Gospel Choir deltar regelbundet vid gudstjänster i Tenstakyrkan och ger konserter varje jul och vår. Kören uppträder ofta vid olika evenemang utanför kyrkan och har bland annat uppträtt på jazzklubben Fasching, Allsång på Skansen, Sommarkrysset och vid EM-finalen i damfotboll 2013.
Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Sveriges Nya Hiphop-Artist Zenar Släpper Singeln
PRESS
21 sep
kl: 15:10

Sveriges Nya Hiphop-Artist Zenar Släpper Singeln "lova Mig".

Zenar började sommaren med att ta studenten och släppa singeln "Så det e". Resterande sommardagar spenderade Zenar i studion och jobbade hårt med att skapa nya låtar. Texterna skriver han själv, men musiken skriver han i huvudsak tillsammans med Fredrik Andersson och Emil Forsbrand. Hårt arbete ger resultat och nu är det äntligen dags för ytterligare en singel - "Lova Mig". Zenar...

Bild på Arena Run Tillbaka I Friends Arena 9 Februari 2019 - Anmälan Öppnar På Tisdag!
PRESS
21 sep
kl: 13:50

Arena Run Tillbaka I Friends Arena 9 Februari 2019 - Anmälan Öppnar På Tisdag!

Arena Run, Nordens största lopp i inomhusmiljö, arrangeras för fjärde året! Den 9 februari 2019 är det dags för 5 kilometer med hinder och upplevelser inne i Sveriges nationalarena - Friends Arena. Anmälan öppnar på tisdag 25/9, med specialpriser i alla klasser! Arena Run arrangerades för första gången i februari 2016. Nästa år, den 9 februari 2019, slår Arena Run upp dörrarna...

Bild på Deltagarrekord För Viggoloppet - Ett Lopp Bara För Unga Med Särskilda Behov (Npf)
PRESS
21 sep
kl: 11:20

Deltagarrekord För Viggoloppet - Ett Lopp Bara För Unga Med Särskilda Behov (Npf)

Imorgon lördag 22 september går startskottet för Viggoloppet och det har aldrig tidigare varit så många anmälda till starten. Drygt 80 barn och ungdomar med särskilda behov (NPF) samlas för att springa det 2 kilometer långa loppet tillsammans på lördag. Viggoloppet är det perfekta tillfället för alla deltagare att utmana sig själva både fysiskt och psykiskt men framför allt...

Hitta oss på Facebook