Menu

Chicago Mass Choir + Tensta Gospel Choir

Uppsala

Ukk - Stora Salen
fredag, 28 september 2018 kl:19:00

Dirigent Percy Gray Jr.


De har varit på toppen av Billboards gospellista, vunnit en mängd priser och blivit nominerade till ett flertal Grammy Awards. Nu gör Chicago Mass Choir sin första turné i Sverige. Gör dig redo för en energifylld glädjefest med en av världens främsta gospelkörer!


Med musik fylld av själ och hjärta har Chicago Mass Choir fått publik över hela världen att smälta. De är en kraftfull gospelkör med ett stort engagemang som sträcker sig långt utanför musiken. De reser runt och sjunger på sjukhus och vårdboenden, samlar in skolböcker till skolklasser, och samarbetar med ideella krafter som Röda korset, AIDS foundation of Chicago och många fler. Lika mycket en ”singing choir” som en ”giving choir”!


Hela sexton album med kören har nått topplaceringar på Billboards gospellistor. De har nominerats till två Grammys, tre Dove och mer än tio Stellar Awards. 2012 utnämndes de till Chicagos bästa traditionella kör.


Gästar på scen gör Tensta Gospel Choir, en av Sveriges mest efterfrågade gospelkörer under ledning av Cedwin Sandanam. Kören grundades i Stockholmsförorten Tensta redan 1996, med ambitionen att sammanföra, integrera och skapa gemenskap bland ungdomar med olika kulturell bakgrund. Sedan dess har flera av landets största soul- och R’n’B-artister passerat som körmedlemmar – däribland Kristin Amparo, Lykke Li, Sabina Ddumba, Linda Pira, Mapei och Zhala.


Kören deltar fortfarande i Tenstakyrkans gudstjänster varje månad, men har också framgångsrikt etablerat ett eget artisteri genom bejublade uppträdanden på Grammisgalan, Allsång på Skansen och Kungliga Operan, såväl som klassiska jazzscener, festivaler och konserthus. Spirituals, gospel, jazz, blues, soul och funk blandas på bästa sätt när denna omåttligt svängiga grupp ansluter under höstens mest själfyllda kväll.


Presenteras i samarbete med Svenska Gospelverkstaden. www.gospelverkstaden.se

Datum / Tid

fredag, 28 september 2018 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

184kr - 330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad