Menu

Eleftheria Arvanitaki & band

Uppsala

Ukk - Stora Salen
måndag, 28 januari 2019 kl:19:30

Eleftheria Arvanitaki förkroppsligar Grekland med sin röst, och åtnjuter superstjärnestatus runt Medelhavet. Hennes klara, känslosamma stämma inramas poetiskt av en sofistikerad instrumentering med både traditionella och samtida influenser från Grekland och Medelhavsregionen.


Eleftheria, en av Greklands idag mest framgångsrika artister, fick sitt genombrott 2004 i samband med avslutningsceremonin för de olympiska spelen i Aten. Sedan dess har hon genomfört en rad samarbeten med distingerade artister som Cesária Évora, Dulce Pontes, Ismael Lo och Philip Glass, vilket gett eko världen över. En imponerande stark scennärvaro i kombination med en uttrycksfull sångröst har gett upphov till lysande recensioner under hennes vidsträckta turnéer. Hon har uppträtt på fyra kontinenter, i sammanhang som Montreux Jazz Festival och Istanbul Jazz Festival, och aktade scener som Palais des Beaux-Arts de Bruxelles, Queen Elizabeth Hall, The Barbican och Royal Festival Hall.


De spektakulära soloframgångarna har gjort henne till en av världsmusikens mest populära sångerskor, och Arvanitaki betraktas idag som en ikon inom neo-rebetiko – den traditionella ”grekiska bluesen” som uppstod i landets hamnkvarter under 1920-talet.


Läs mer på www.greece-on-tour.eu


Medverkande:


Ioannis Kirimkiridis, piano
Dimitrios Tsakas, saxofon, gitarr
Alexandros Ktistakis, trummor
Georgios Georgiadis, bas
Nikolaos Mermingas, bouzouki, luta, gitarr
Eleftheria Arvanitaki, sång

Datum / Tid

måndag, 28 januari 2019 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad