Menu

Yamandu Costa med gäster

Uppsala

Ukk - Stora Salen
torsdag, 10 oktober 2019 kl:19:00

Gitarristen Yamandu Costa är ett av Brasiliens största musikgenier i vår tid. Förutom enastående virtuos på sin 7-strängade gitarr är han också kompositör, arrangör och en eftersökt liveartist, som med musikalisk intimitet och scenisk explosivitet skapar konserter med både närhet och kraft.


Yamandu Costa är den brasilianska musiken personifierad och tar den traditionella choron till helt nya dimensioner. Han vrider även upp intensiteten och komplexiteten i välkända stilar som samba, tango, bossa och milonga. Men trots den svindlande virtuositeten och den musikaliska självklarheten handlar det inte alls bara om akrobatik utan om musik med gedigen grund i latinamerikanska musiktraditioner. Han nominerades 2018 i två olika kategorier till prestigefyllda Latin Grammys och fick stående ovationer vid sitt framträdande under galan.


Som ung hörde Yamandu Costa musik av den klassiske kompositören Radamés Gnattali och inspirerades att fördjupa sig i den brasilianska musiken. Han utforskade Tom Jobin, Baden Powell, Raphael Rabello och andra framstående profiler. Ryktet om hans begåvning spred sig snabbt och som 17-åring gjorde han sin första konsert, i São Paulo. Det blev en raketstart för Costa som sedan dess varit en av Brasiliens mest uppmärksammade musiker.


Han har turnerat över hela världen och samarbetat med flera framstående orkestrar, som Calgary Philharmonic, Orquestra Sinfônica Brasileira och inge minst Orchestre de Paris under ledning av Kristjan Järvi.


Costa har tidigare gjort två minnesvärda konserter vid Uppsala Internationella Gitarrfestival, 2008 och 2013. Nu kommer han på ett efterlängtat återbesök.


Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. I år firas den för 16:e året i rad. Gitarren är världens populäraste instrument och festivalen är en viktig samlingspunkt i Norden för gitarrmusikälskare och professionella gitarrister. För många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster är festivalen också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration.

Datum / Tid

torsdag, 10 oktober 2019 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

315kr - 415

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad