Menu

John Lundvik- INSTÄLLD

Uppsala

Ukk - Stora Salen
söndag, 1 mars 2020 kl:19:00

Stjärnskottet John Lundvik fortsätter längs Sveriges vägar! John är artist och låtskrivare till yrket – och vår senaste vinnare av Melodifestivalen, där han tagit sig direkt till final hela två år i rad. I oktober åkte han ut på sin första egna Nordenturné med 5 datum i Sverige, Danmark och Finland, och nu står det klart att John fortsätter med turnerandet under våren 2020 – premiären går av stapeln den 26 februari i Västerås!


2019 var ett hett år för John. Efter att han i Melodifestivalen 2019 kammade ihop 100% av folkets röst, 12st tolvpoängare och historiens högsta poäng, och efter en enorm insats i Eurovision Song Contest (både som artist för Sverige och som låtskrivare för Storbritannien) släppte John i maj sin debut-EP ”My Turn”. I september följde han upp EP:n släppet av singeln och framtida klassikern ”One Night In Bangkok” – och knappt en vecka senare befann sig John på ett fullsatt Cirkus där han genomförde premiären av sin alldeles egna föreställning tillsammans med bejublade gruppen The Mamas.


Konserterna framfördes i showmässigt och stilsäkert storytelling-manér, baserat på John Lundviks sommarprat som blev det näst mest lyssnade avsnittet under 2019. Med hjälp av manusförfattaren Samuel Åhman (Guldbaggegalan, Melodifestivalen, Världens barn) arbetades delar av sommarpratet ut till en fullfjädrad konsertkväll där vi bjöds in till Johns värld, och publiken togs med på en musikalisk resa genom Lundviks inspiration, influenserer och erfarenheter – från rollen som demosångare åt Westlife till vinnare av prestigefulla Melodifestivalen.


Johns alldeles egna hitkavalkad varvas med covers och låtar som inspirerat honom genom åren. DN hyllade föreställningen som ”soulpopsäker”, Aftonbladet talade varmt om Johns otroliga röst och Smålandsposten vittnade att ”publiken ställer sig spontant upp minst tre, fyra gånger”.


- Magin sker i mötet med publiken och därför är det underbart att jag och mitt fantastiska band får fortsätta resan på live-scenen redan i vår, säger John Lundvik.


Nu står det klart att John tar med sig delar föreställningen ut längs Sveriges vägar till våren – då det blir en ny turné för John! Den här gången har han med sig ett stort band och mycket fokus kommer att ägnas åt musiken – hans egen, och alla de toner som influerat hans stilsäkra artisteri med åren.


John Lundvik är en veteran i musikbranschen men började sin solokarriär i Melodifestivalen – där han två år i rad gick direkt till final med låtarna ”My Turn” 2018 och ”Too Late For Love” året därpå, som dessutom vann hela spektaklet och fick representera Sverige i ESC. Tillsammans har de två singlarna idag streamats över 31x miljoner gånger och fanns båda två med på John Lundviks debut-EP ”My Turn” som släpptes i maj. I slutet av september 2019 släppte John sin nya singel ”One Night In Bangkok”.

Datum / Tid

söndag, 1 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad