Menu

Trespassing

Uppsala

Ukk - Stora Salen
lördag, 1 maj 2021 kl:19:00

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendation att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer Trespassing 25 oktober att flyttas. Nytt datum är 1 maj 2021, samma tid.


Behåll din biljett – den gäller även det nya datumet!


Återköp
Kan du inte utnyttja biljetten det nya datumet? Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt sesenast 4 oktober för hjälp med återköp.
Se aktuella öppettider för telefon på www.ukk.se/ditt-besok/oppettider/


För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och mobilnummer vid mailkontakt. Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.


Information
Skulle informationen om föreställningen ändras kommer du att informeras via e-post och sms – håll därför utkik i inkorgen. Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.


____________________________________________________________________________________
Kompositören Mikael Karlsson och duon Siri Karlsson har tillsammans skapat Trespassing, en scenisk konsert där mörka folktoner möter techno i en föreställning inspirerad av ett
skogsrave. En värld av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer, barocka figurer, nattflyn och vingfärder. Övernaturliga fenomen sombara inträffar i månens sken. Lusten att bara dansa, dansa, dansa, skrika, sjunga... Efter ett uruppförande på Orionteatern ger sig nu den visuella konserten ut på turné.


Vad händer när vi hänger oss åt dans i djupa skogen en mörk sensommarnatt? Möter vi den
romantiska folkloristiskt skimrande skogen eller ett skrämmande mörker fullt av rörliga skuggor och svärmande insekter? Har skogens själ lämnat människan? Har vi tappat kontakten med naturen?


En scenisk konsertupplevelse som av instinkt styr oss rakt in i mörkret, ner under vatten och skenariväg längs gnistrande tidsaxlar. Stig in i en sfär av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer och övernaturliga fenomen. Naturen möter teknologin under en föreställning som inte liknar någonting.


Mikael Karlsson är kompositör, bosatt i Harlem, New York. Han har i samarbete med koreografen Alexander Ekman komponerat musik till baletterna A Swan Lake och Midsommarnattsdröm som sattes upp på Oslooperan och Kungliga Operan i Stockholm.
Han gjorde tillsammans med Anna von Hausswolff musiken till Nobelbanketten 2018. Mikael Karlsson har förutom klassiska uppsättningar också gjort musik till film och TV samt samarbetat med artister som Lykke Li, Anna von Hausswolff, Mariam Wallentin, Andre
as Kleerup och Alicia Keys. År 2015 prisades han av American Academy of
Arts and Letters.


Siri Karlsson är en prisbelönt duo som experimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax, synthar och sång och Cecilia Österholm på tenornyckelharpa, synth och sång. 2018 skrev de beställningsverket Horror Vacui på uppdrag av Sveriges Radio. Det uruppfördes på P2 Art’s Birthday Party, Södra teatern. Deras musik har hörts i film och tv och de har spelat världen över där de samarbetat med konstnärer som Eva Mág, Hong Kai Wai och andra artister och är ständigt sökande efter nya uttryck.

Datum / Tid

lördag, 1 maj 2021 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad