Menu

En hyllning till Sergio Assad, Gitarrorkester

Uppsala

Ukk - Stora Salen
lördag, 10 oktober 2020 kl:15:00

Hyllningskonsert till Sergio Assad


Program
The Walls – for solo guitar & Guitar Orchestra
av gitarristen & kompositören Sergio Assad, Brazil. Skandinavisk premiär.
Flera andra av Sergios fina kompositioner kommer att framföras bl a Aquarelle 2 och 3, ,Varaciones sudamericanas på tema Sor och andra stycken från Latinamerika.


Solist: Fred Holmlund, Sverige. Medverkar även Mateusz Kowalski, Polen.
Orkester: unga gitarrstjärnor från Eurostrings plattformen samt svenska gitarrister studernade vid Musikhögskolan i Malmö: Astrid Nyborg Berg, Cecilia Edman Bergman, jonathan Bernhardsson, Edvin Hallgren, Timmy Hantoft, Jonathan Lilliehöök, Moa Nissfolk. Samtliga medverkande musiker studerar för professor Göran Söllscher och David Hansson.


Dirigent: Christian Karlsen


Om Sergio Assad
Gitarristen och tonsättaren Sergio Assad är en unik personlighet på den internationella gitarrscenen. Han tillhör den kända familjen Assad från Brasilien där var och en av familjemedlemmarna har egna starka artistkarriärer samtidigt som de gör konserter tillsammans där flera generationer medverkar. Tillsammans med sin bror Odair har Sergio Assad under årtionden slipat sitt sound till perfektionism. Och tillsammans har deras virtuositet inspirerat tonsättare som Astor Piazzolla, Terry Riley, Dusan Bogdanovic och Nadja Salerno-Sonnenberg att skriva musik direkt för dem.


The Walls – Skandinavisk premiär
Sergio Assad är själv en efterfrågad tonsättare och vid årets upplaga av Uppsala Internationella Gitarrfestival framförs för första gången i Skandinavien hans The Walls för sologitarr och gitarrorkester.


Allt började med ett samtal mellan Sergio Assad och den amerikanske klassiska gitarristkollegan Bill Kanengieser om den politiska utvecklingen i världen med tilltagande nationalism. De frågade sig: går det att som musiker göra något för att stoppa den tilltagande rädslan och de krafter av hat som sprider sig? Som konstnär finns bara ett alternativ, menar Sergio Assad, och det är att använda den kreativa kraften och uttrycka gemensamma känslor som belyser det orimliga i att bygga murar kring människor.

Datum / Tid

lördag, 10 oktober 2020 kl: 15:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad