Menu

The Gothenburg Combo & Friends

Uppsala

Ukk - Stora Salen
torsdag, 8 oktober 2020 kl:20:30

Gäster: Lina Nyberg (sång), Jojje Wadenius (gitarr), Susanna Risberg (gitarr) & David Stackenäs (gitarr).


Musik från böckernas magiska värld!


Den hyllade svenska duon The Gothenburg Combo framför tillsammans med gitarristerna Susanna Risberg och David Stackenäs samt sångerskan Lina Nyberg musik inspirerad av litteraturen! Musiken har världspremiär på gitarrfestivalen och är av skriven av av den svenska jazzeliten främsta: Georg Riedel, Lina Nyberg, Jojje Wadenius, Ann-Sofi Söderquist, Nils Berg, Susanna Risberg, David Stackenäs och Nina de Heney.


Hur låter Robinson Kruse av Daniel Defoe i toner? Hur låter Tolkiens Sagan om Ringen? Och hur klingar Yoko Onos, Edith Södergrans och John Steinbecks texter översatta till musikens språk?


På vilket sätt kan musiken påverka din upplevelse av en bok? Och hur kan en bok påverka din upplevelse av musiken? Vi vill väcka nyfikenhet och upptäckarglädje inför nya upplevelser: Jag vill läsa mer! Jag vill lyssna mer. Vid den här konserten får vi uppleva helt ny litteraturinspirerad musik skriven¬ av den svenska jazzeliten: Georg Riedel, Lina Nyberg, Jojje Wadenius, Ann-Sofi Söderquist, Nils Berg, Susanna Risberg, David Stackenäs och Nina de Heney. Åtta fängslande fria musikaliska fantasier byggda på deras favoritböcker.


The Gothenburg Combo består av David Hansson och Thomas Hansy och har med sitt enastående musikaliska samspel, sitt rasande skickliga och originella gitarrspel, sina omväxlande och omtumlande konserter och sin ovanligt starka scennärvaro rönt stor uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Med flertalet turnéer i Sydamerika, Nordamerika, Asien och Europa bakom sig är The Gothenburg Combo idag en av Sveriges mest aktiva ensembler internationellt och nationellt.


De senaste åren har duon turnerat i Australien, Nya Zeeland, Peru, Sverige och övriga Norden. De har producerat ”The history of Swedish music” på American Swedish Institute i Minneapolis, USA, skrivit en opera tillsammans med tonsättaren Malin Hulphers och turnerat med den minimalistiska musikens fader, amerikanske legenden Terry Riley. Deras tre senaste skivor, Seascapes, Guitarscapes och Sketches of the World har kritikerrosats både i Sverige internationellt.


Lina Nyberg
Sångerskan och kompositören Lina Nyberg har sedan 20 år profilerat sig som en av de mest framstående produktiva och beständiga jazzmusikerna i Norden. Hon har framträtt i ett stort antal länder och jobbat med några av de främsta musikerna i världen. Hon debuterade med duoskivan Close tillsammans med Esbjörn Svensson 1993 och har sedan dess hunnit ge ut inte mindre än 17 skivor som solist, producent och arrangör.


David Stackenäs
Gitarrist, improvisatör och komponist som sedan sin debut år 2000 utvecklat en personlig spelstil och har tack vare sin mångsidighet haft en lång rad samarbeten med absoluta toppskiktet av den kreativa jazz/improvisationsscenen. Stackenäs har turnerat som solist och med många olika grupper i Europa, USA, Japan och Mellanöstern.

Datum / Tid

torsdag, 8 oktober 2020 kl: 20:30

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad