Menu

Julkonsert med Malena Ernman och vänner

Uppsala

Ukk - Stora Salen
onsdag, 7 december 2022 kl:19:00

Julkonsert med musikaliska giganter! Sångerskan och artisten Malena Ernman bjuder in några av sina musikvänner till en julkonsert på Uppsala Konsert & Kongress. Trombonisten Nisse Landgren, gitarristen Mats Bergström och kontrabasisten Sébastien Dubé knyter tillsammans med Malena ett pärlband av fantastisk musik. Allt från traditionell julmusik till nya julsånger – klassiskt, jazz, folkmusik och funk. En värmande konsertupplevelse i världsklass!
Sébastien Dubé är en unik musiker och solist, lika hemtam i folkmusiken som i jazzen och den klassiska musiken. Han kommer från Quebec, Kanada, men bor i Örebro och är till vardags kontrabasist i Svenska Kammarorkestern. I folk- och världsmusikvärlden är han väl mest känd som mångårig medlem i Ale Möller Band, men är flitigt anlitad i en rad sammanhang.
Mats Bergström är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och är sedan dess en av våra mest efterfrågade gitarristen, både som solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.
Nils Landgren är en mångfasetterad artist med en fantastisk karriär. Nisse har Europa som arbetsplats och är förutom en trombonist i mästarklass också en inlevelsefull sångare. Han harockså flera prestigefyllda uppdrag som konstnärlig ledare, inte minst för den tyska Jazz Baltica Festival.
Malena Ernman är en av de lätträknade artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes årliga sommarkonserter på Dalhalla är en av världens största klassiska konserthändelser. Malena har också spelat i musikalenSå som i himmelen som gick för utsålda hus under två år på Oscarsteatern i Stockholm och i musikalen Piaf.
Malena Ernman är en del av UKK:s Kreativa råd och jobbar under 2022-2023 med ett utökat uppdrag där hon också är producent på deltid för konserthuset. Julkonserten i fråga är en del av Malenas samarbete med UKK och just denna konsert förgyller hon även som sångerska och artist, vid sidan av producentskapet.

Datum / Tid

onsdag, 7 december 2022 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Ukk - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 525

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad