Menu

Anders Miolin

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
söndag, 9 oktober 2016 kl:16:00

En av de mest respekterade och beundrade solistprofilerna på den internationella klassiska gitarrscenen är svenske Anders Miolin. För första gången får vi nu möta honom vid Uppsala Internationella Gitarrfestival.
Redan som femtonåring antogs Anders Miolin vid musikkonservatoriet i Köpenhamn och han fortsatte senare sina studier för legendariske Per-Olof Johnson i Malmö och Oscar Ghilia i Basel. Idag är han själv professor i gitarrspel vid University of Arts i Zurich och ger både konserter och master classes över hela världen. Han har genom åren fått motta en rad prestigefulla priser och utmärkelser från både svenska Kungliga Musikaliska Akademien och danska Sonning Foundation.
Anders Miolins konserter får ofta stort genomslag genom sin annorlunda och innovativa repertoar. Det gäller även för hans cd-inspelningar, hittills sju till antalet på det internationellt ansedda bolaget BIS. Tillsammans med den schweiziske gitarrbyggaren Ermanno Chiavi har Anders Miolin också konstruerat en 13-strängad gitarr kallad ”Chiavi-Miolin”, som han också kommer att använda vid Uppsala Internationella Gitarrfestival. Han ska bland annat uruppföra ett nyskrivet stycke av den schweiziske tonsättaren Andreas Pflüger: Ett drömspel för 13-strängad gitarr och stråkorkester, inspirerat av August Strindbergs pjäs.




Läs mer om det spännande festivalprogrammet 6-9 oktober
www.uppsalagitarrfestival.se


Konsertlängd: Cirka 60 minuter

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

www.uppsalagitarrfestival.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

söndag, 9 oktober 2016 kl: 16:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

310kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad