Menu

Laura Snowden

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
torsdag, 6 oktober 2016 kl:18:00

Laura Snowden, England, har på kort tid positionerat sig som en av de allra mest profilskarpa unga klassiska gitarristerna. För en tid sedan handplockades hon av legendariske Julian Bream till en konsert i Wigmore Hall i London och John Williams har bjudit in henne för att medverka i sin berömda konsertserie i The Globe Theatre.

Och det rör sig om så mycket mer är bara blixtrande virtuositet och glasklart gitarrspel som blottlägger musikens konturer. Laura Snowden är dessutom en framstående tonsättare med en rad prestigefyllda beställningar bakom sig, bland annat från Deal Festival och gitarrfestivalen i London. Ett helt unikt kompositionsprojekt var hennes stycke Live Free som framfördes simultant vid 300 konserter i 60 länder.

Laura Snowden började sina studier vid den berömda Yehudi Menuhin School, där gitarrundervisningen gjorts möjlig genom en donation från rockgruppen Rolling Stones. Hon har även studerat vid Royal College of Music i London. Bland hennes lärare finns namn som Richard Wright, Gary Ryan, Carlos Bonell och Julian Bream. Komposition studerade hon vid Royal College of Music för Tim Salter.

Tillsammans med violinisten och kompositören Joo Yeon Sir arbetar hon konsekvent och målmedvetet för att lyfta fram musiken som en viktig för motor för kreativitet. Det har bland annat resulterat i en rad workshops vid Royal College of Music. Hon har även en duo tillsammans med gitarristen Tom Ellis. De började spela tillsammans redan som 16-åringar när de båda studerade vid Menuhin School. De vann den internationella gitarrduotävlingen i Liechtenstein 2012 och har framträtt vid en rad internationella festivaler.

Laura ger både konsert och en masterclass under festivalen.

Läs mer om det spännande festivalprogrammet 6-9 oktober
www.uppsalagitarrfestival.se


Konsertlängd: Cirka 70 minuter

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

www.uppsalagitarrfestival.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Laura Snowden
2024-04-08 19:00:00
Blandat, ARVIKA, Lilla Konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund

Datum / Tid

torsdag, 6 oktober 2016 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad