Menu

Beri & Jaqe

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
fredag, 28 oktober 2016 kl:21:00

Beri och Jaqe

Unga hiphop-stjärnskottet Beri och den gåtfulle rapparen Jaqe, kommer till Uppsala Konsert & Kongress i samband med Uppsala Internationella Kortfilmfestival och delar scenen i var sitt set.

Beri

Bara 16 år gammal gjorde Beri Gerwise sin röst hörd i Nästa Nivå, Nöjesguidens webb-tv-serie, en tävling för osignade rappare som hon då vann. Ett drygt år senare kontrakterades den supertalangfulla hiphop-artisten från Upplands-Väsby av Svenska Inspelningar. Hösten 2015 släpptes hennes första singel på bolag. Låten 100, där hon kaxigt dribblar med det tunga beatet, visar att hon verkligen är redo att ta sig till nästa nivå och spela i den högsta ligan.

Det finns inga tveksamheter om att Beri redan har hunnit etablera sig på livescenen ordentligt – hon har turnérat landet runt tillsammans med Syster Sol där hon imponerade med sitt flow och sin närvaro på scen, hon har varit support till den amerikanska rapparen Angel Haze och sommaren 2016 spelar hon bl.a. på Way Out West. I maj berörde hon publiken i TV4:s Lyckliga Gatan med sin tolkning av Louise Hoffstens På andra sidan Vättern.

Jaqe

Jaqe är en av 2010-talets mest gåtfulla svenska hiphopröster. Aldrig fast i en fåra, och aldrig förutsägbar. Jaqe har genom åren varit sparsam med sina släpp. Från sin debut 2:32 från 2011 har han gästat på en handfull släpp och samarbetat med Marcus Price, men har, trots att han inte synts medialt, ändå lyckats lämna ett permanent intryck på hiphopsverige med sina fyndiga rader och intensiva rapstil. Hans förmåga att lyfta en låt har gjort honom till en en eftertraktad artist, och hans samarbeten med bland andra Mack Beats och Lorentz visar varför Jaqe hör hemma i toppskiktet av svensk hiphop.

Med singeln Förbannelsen som släpptes i februari 2016 på Baba Recordings och är exekutiv-producerad av Leslie Tay tar Jaqe ett nytt starkt grepp. Fem spår av hypermodern eftertänksam och smått nihilistisk hiphop som låter som inget annat därute. Över molniga beats bryter Jaqe ner prestationsångest, monotona kärleksförhållanden och vardagstristess på ett sätt som bara han kan.

Ståplatser

Dörrar: ca 20.30

Konsertlängd: ca två timmar

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala Internationella Kortfilmsfestival

www.ukk.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 28 oktober 2016 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad