Menu

And Then...Och Sen

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
söndag, 7 maj 2017 kl:14:00

And Then... Och sen är dans och mjuk cirkus i en abstrakt och polyfon sagovärld. Här möts fyra figurer för att berätta och presentera saker och händelser på alldeles olika sätt. I rummet rullas objekt, saker flyttas och byter perspektiv i dans, tal, sång. Någon berättar om bin som dansar balett. Någon annan om fingerfärdiga motsatser och barocka djurfinurligheter. Här har något hänt. Vem talar sanningen?

Tillsammans med publiken läggs ett pussel, saker berättas, rummet formas om och relationer skapas. Är detta en början? Eller börjar vi om? And then... handlar om att lämna den lilla världen och hitta sanningen. Om att växa upp där vardag och mystik läggs i ett suggestivt pussel. En lekfull skattjakt blir en finurlig gåta.

Föreställningen är inspirerad av forskningen kring neurodiversitet som utgår från alltings lika värde; det animerade rummet, platsens ande, ljud som rörelse och kroppar som en kör. Att vara i en värld där vi inte kan sortera ut det enstaka där allt har lika värde. Hur är det att vara i den världen?

Om gruppen
Claire Parsons Co gör innovativ scenkonst inspirerad av konstnärliga strömningar, däribland Fluxus och modernism i experimentellt lekfulla och poetiska föreställningar. Sedan 2006 är visionen högkonstnärlig scenkonst för i huvudsak ung publik i föreställningar som bjuder in till delaktighet, skapar komik och väcker känslor och stämningar. Claire Parsons Co är ett fritt scenkonstkompani baserat i Sverige som turnerar i Sverige och internationellt. 2015 fick Claire Parsons Svenska Teaterkritikers Danspris för sin förnyelse av scenkonst för barn och unga.

Presscitat och publikröster
”And Then... Och Sen” är de tappade röda trådarnas dans - en charmig föreställning där verkligheten inte låter sig sorteras utan glider över i fantasins mångfald. / SvD

Såg föreställningen i morse, som spelades för två särskolor. Helt fantastiskt. Lycklig!!
Det var såååå rätt för dem. Klockrent.?Och jag är alldeles uppfylld! Har ju sett den förut, men den bara växer och den var underbar redan från början.
/Annette Taranto, Dansproducent, Scenkonst Sörmland

Koreografi Claire Parsons
Medverkande Emelie Garmén/Elin Hallgren, Mira Björkman/Rita Lemivaara/Linn Ragnarsson,
Viktor Gyllenberg, André Kaliff
Scenografi Anna Nyberg
Mask Gunilla Pettersson
Kostym Bitte Palm
Musikarrangemang och originalmusik Mikael Svanevik
Ljus Olof Carlsson

Trailer - https://vimeo.com/138963585
Video - https://vimeo.com/137356319





Familjeföreställning (rek. 5-12 år)
Konsertlängd: Ca 45 min
Paus: Nej

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kultur och Bildning, Region Uppsala

www.ukk.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

söndag, 7 maj 2017 kl: 14:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

63kr - 80kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad