Menu

Derek Gripper

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal B
fredag, 9 oktober 2015 kl:18:00

Gitarristen Derek Gripper gör det ingen trodde var möjligt – framför koramusik på klassisk gitarr. Det är vackert, extremt virtuost och musiken fylld av hypnotiskt suggestiv kraft. Gripper kommer från Sydafrika och har gett ut en rad hyllade album. När koramaestron Toumani Diabaté hörde inspelningarna var han tvungen att få bekräftat att det verkligen bara var en gitarrist som hördes på inspelningarna.
Även den klassiska gitarrmusikens stora ikon John Williams har fascinerats av Grippers spel och förutom att de två just nu planerar gemensamma inspelningar har Williams bjudit in Gripper att medverka vid sin konsertserie i The Globe Theatre i London.
Grippers senaste album One Night on Earth: Music from the Strings of Mali har fått världens musikkritiker att bilda en stor hyllningskör. Englands främsta magasin för världsmusik menar att albumet är en ”häpnadsväckande prestation”.
Missa inte den här konserten med en av den klassiska gitarrens just nu mest fascinerande konstnärer, Derek Gripper






Längd:
Paus:

Arrangör: Uppsala Internationella gitarrfestival

www.ukk.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 9 oktober 2015 kl: 18:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal B

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad