Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Pablo Uccelli & Tabordo-Zambrana

Uppsala Konsert & Kongress Sal BDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Med innerlighet och exceptionell virtuositet fyller den argentinske gitarristen Pablo Uccelli tangon med passion och starka uttryck. Han anses idag som den kanske främste uttolkaren av tango på gitarr och fullföljer en tradition från gitarrister som Cacho Tirao och Anibal Arias, som tidigare var hans lärare.
Pablo Uccelli är internationellt mycket efterfrågad som solist och har under de senaste åren ger konserter i rad länder, bland annat Frankrike, Schweiz, USA, Mexiko, Israel, Brasilien och Uruguay. Hans album Suerte Loca har hyllats av gitarr- och tangoälskare runt om i världen och vid sidan av sin verksamhet som solist undervisar han i tango och folklore vid välrenommerade ”Conservatorio de Manuel de Falla” i Buenos Aires.
Med Pablo Uccelli fortsätter Uppsala Internationella gitarrfestival att presentera gitarrtango i världsklass. Tidigare har storheter som Victor Villadangos, Maximo Pujol, Juan Falu och Analía Rego besökt festivalen.
Sebastian Zambrana på gitarr och Fernando Taborda med sitt bandoneon från Buenos Aires har tangons oförfalskade känsla ända ut i sina fingerspetsar. Som duo förmedlar de den argentinska musikens rika spektrum av uttryck – vild passion, extas, förtärande melankoli, glädje och smärta. De behärskar totalt den mångskiftande tangorepertoaren med traditioner och kompositioner från 1800- och 1900-talen till helt nyskriven tango. De är också fenomenala improvisatörer och ger med sina djupa kunskaper om tangons själ och teknik nytt liv åt många äldre tangomelodier. Både Sebastian Zambrana och Fernando Taborda undervisar dessutom vid Conservatorio de Astor Piazzolla och vid EMBA, Escuela de Musica de Buenos Aires. Upplev genuin tango, som den ska låta.
De ger även workshops under festivalen. Se programmet på www.uppsalagitarrfestival.se


Längd: Ca 2 tim
Paus: Ja

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

www.ukk.seEtt landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-10-10 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: