Menu

Unlimited Chamber Kammarmusikfestival

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress Sal D
fredag, 2 juni 2017 kl:19:00

Kammarmusik i avslappnad miljö. Uppsala Kammarsolister bjuder in till tre försommarkvällar med vacker fransk romantik och fantasiska verk av Schubert och Beethoven. Men även lekfullt med akvariefiskar som delvis styr musiken. Gäster är David Huang, en av landets främsta unga pianister och Katija Dragojevic, sopran. Köp till buffé och du får även en garanterad sittplats närmast scenen. Välkommen!

Program
Fredag 2 juni 19.00
Uppsala Kammarsolister & David Huang, piano
Franz Schubert (1797-1828) Kvintett för piano och stråkar, A-dur op. 114, ”Forellkvintetten”
Kristin Boussard (f. 1988) Make a Fish Come True
Schubert: Stråkkvartett i G-dur D.887

Uppsala Kammarsolister öppnar upp Unlimted Chamber med ett lekfullt och briljant program. Och som gäst en av landets främsta unga pianister!

Kvintetten för piano och stråkar ”Forellkvintetten” komponerade Schubert 1819 där den fjärde satsens melodi kommer från Schuberts lekfulla sång ”Die Forelle”.

Än mer lekfullt får vi från Kristin Boussards ”Make a Fish Come True” som är ett av hennes mest uppmärksammade verk. Det är delvis improvisationsbaserat, där musikerna låter fiskar i ett akvarium styra hur de ska spela.

Vem komponerar egentligen verket? Är det den nämnda kompositören, eller är det musikerna, eller kanske fiskarna? Kanske fiskarna är dirigenter…

Kristin Boussard har studerat komposition på musikhögskolan i Piteå och tog sin masterexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2016.

Pianisten David Huang vann Solistpriset 2014 och har etablerat sig som en av landets främsta unga pianister. Han har varit SR P2 ”Artist in residence” och har ett brinnande intresse för kammarmusik vilket har lett till etablerade samarbeten med några utav Sveriges främsta musiker. David Huang är medlem i ensemblen Sveriges Unga Kammarsolister och är en av grundarna till succéklubben Första Parkett.


Unlimited Chamber och konsertbuffé
Köp till konsertbuffé fredag och/eller söndag och du får en garanterad sittplats närmast scenen. Begränsat antal platser.

Konsertbuffén är inspirerad av årstiden och fylld med varma och kalla små rätter från världens kök med en stor andel ekologiskt och närproducerat. Välj bland meze, tapas, antipasti, småvarmt, soppa, ostar och bröd.

Fredag 2 juni 19.00 - Konsertbuffé serveras 17.00-18.45
Lördag 3 juni 15.00 - vanlig lunch serveras 11.00-14.00 och kan inte förköpas
Söndag 4 juni 18.00 – Konsertbuffé serveras

Speltid: ca 2 timmar inkl paus
Paus: Ja

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musik i Uppland och Musikens Hus Vänner

www.ukk.se



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 2 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress Sal D

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad