Menu

Magnus Lindgren Nordic Big Band Inferno feat. Allmänna Sången och Marg

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 23 september 2016 kl:19:30

Storband, kör, video och koreografi vävs samman till en helhet som utmanar vår syn på traditionell storbandsmusik. Magnus Lindgren och hans orkester målar personliga nordiska landskap i toner, här för första gången tillsammans med Uppsalas bästa blandade kör; Allmänna Sången och sångerskan och harpisten Margareta Bengtson.

Magnus Lindgren är en av Sveriges verkliga musikpionjärer. Han trakterar saxofon, flöjt och klarinett och hans gedigna utgivning har belönats med en rad utmärkelser genom åren, bland annat en Grammis och SR:s pris för ”Årets bästa jazzmusik”, och även gett stora framgångar internationellt.

Magnus har arbetat med flera av jazzens stora namn som Herbie Hancock och Gregory Porter. Men han har också ofta hittat spännande vägar långt utanför jazzens otydliga gränser. Som i samarbetet med Orphei Drängar, flertalet symfoniorkestrar och brasilianska kringvandrande ”batacudamusiker”.

Fröet till Nordic Big Band Inferno såddes då Stockholms Konserthus vände sig till Magnus med en beställning av en nordisk svit för storband. Idén uppstod då att ta detta ett steg längre och blanda in andra konstformer och inspirationskällor som Magnus samlat på sig under åren för att skapa något som inte gjorts förut. I Uppsala tar projektet ytterligare ett kliv framåt då kören Allmänna Sången ansluter.

Längd: ca 90 minuter, ingen paus.

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.se




Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 23 september 2016 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

215kr - 285kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad