Menu

Svansjön

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
onsdag, 11 januari 2017 kl:19:30

Den Ryska Nationalbaletten från Moskva presenterar den berömda klassiska baletten Svansjön. Upplev den storslagna berättelsen om prins Siegfried, trollkarlen Rothbart och den vita svanen, prinsessan Odette. Betagande dans, exakt dansteknik, överdådiga kostymer och Tjajkovskijs medryckande musik. Stjärnsolisterna från Bolsjojbaletten och alla övriga medverkande dansare är utexaminerade från de bästa balettskolorna i Ryssland.

Ryska Nationalbaletten grundades i slutet av 1980-talet, som det första oberoende kompaniet under perestrojkan i Ryssland. Grundare var Maris Liepa, legendarisk stjärna och första solist i Bolsjojbaletten. Många framstående dansare och solister medverkade i Ryska Nationalbaletten och kom från Bolsjojbaletten, Kirovbaletten och från Riga, Kiev och Kazan. I dag har den ryska nationella baletten egna utbildningar med mer än 100 dansare och koreografer med internationellt anseende.

Föreställningen framförs till inspelad musik.

Solodansare (har dansat med Bolsjojbaletten)
Liudmila Titova
Olga Pavlova
Sergei Skvortsov
Aleexey Konkin
Sergei Fedorkov

Med flera dansare

Speltid: cirka 2 timmar och 15 minuter inklusive paus.

www.ukk.se

Arrangör: Highlight-Concerts GmbH



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.



Svansjön
2024-11-27 19:00:00
Stockholm, Göta Lejon



SvansjÖn
2024-11-28 19:00:00
Karlstad, KARLSTAD CCC

Datum / Tid

onsdag, 11 januari 2017 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

595kr - 635kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad