Menu

Paul Gilbert Band

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 7 oktober 2016 kl:21:00

Det är galet virtuost. Det är intensivt. Det är sinnesutvidgande. Gitarristen och sångaren Paul Gilbert har stått på scenen i fyrtio år och har aldrig varit bättre än nu. Välkomna till en av årets mest minnesvärda konserter!

Med senaste albumet I Can Destroy i bagaget vidgar Paul Gilbert hårdrocksperspektiven och tar oss med på en resa som skär över genrer och stilar. Med sig har han den fantastiske trummisen Thomas Lang som förutom att ha släppt en rad uppmärksammade soloalbum även samarbetat med artister som Robert Fripp, Tina Turner, Robbie Williams och många fler. På bas ser vi Grammybelönade Pete Griffin som turnerat världen runt med ”Zappa Plays Zappa” och gjort konserter med bland andra Steve Vai, George Duke, Chick Corea och Stanley Clarke.

Den internationella musikpressen har gått i spinn på I Can Destroy, producerat av legendariske Kevin Shirley som tidigare gjort plattor med Iron Maiden, Rush och Led Zeppelin. Det är Paul Gilberts sjuttonde album som vi garanterat kommer att få höra flera låtar från. Som den brutalt attackerande Everybody Use Your Goddamn Turn Signal, hetsigt jazz-bluesiga One Woman Too Many, varmt omslutande balladen Love We Had och den kaxigt hårda I Am Not the One (Who Wants To Be With You).

– Kärnan i mitt gitarrspel kommer från tonårens tunga rockband. Men nu efter fyrtio år har gitarrens greppbräda blivit som en del av mig själv. Och jag kan höra gitarren inuti mitt huvud. Det har öppnat för bredare och bättre solon och även för ett nytt låtskrivande. Musiken på I Can Destroy hade jag inte kunnat skapa när jag var yngre. Inte hade jag kunnat skriva de här texterna heller. Jag har behövt tid att leva… att uppleva glädje, ilska och kärlek. Och även frustration över andra människors bristande förmåga till omtanke, säger Paul Gilbert.

Med sin konsert vid Uppsala Internationella Gitarrfestival inleder Paul Gilbert tillsammans med Thomas Lang och Pete Griffin sin kommande Europaturné.

Paul ger både en konsert och clinic den 7 oktober. Detta är hans enda framträdande i Sverige.

Om Paul Gilbert
Utbildad vid Guitar Institute of Technology (GIT) i Los Angeles, där han även varit lärare. Grundare och förgrundsgestalt i bandet Racer X, omtalat för snabba och komplexa låtar. Bildade tillsammans med basisten Billy Sheehan 1989 bandet Mr. Big med Pat Torpey på trummor och Eric Martin, sång. Lämnade Mr. Big 1997 för en solokarriär.

Medverkande
Paul Gilbert - gitarr, sång
Thomas Lang - trummor
Pete Griffin - bas


Läs mer på om andra artister på
www.uppsalagitarrfestival.se







Speltid:
Paus:

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 7 oktober 2016 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

415kr - 460kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad