Menu

Uppsala Kammarorkester - Våryra

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
torsdag, 11 maj 2017 kl:19:00

Våryra
Uppsala Kammarorkester
Dirigent: Paul Mägi
Solist: Bernt Lysell, violin

Konsertintroduktion
11 maj 18.20-18.40 i Stora salen, mot uppvisande av konsertbiljett. Anders Lagerqvist berättar om Bartóks Violinkonsert nr 2.

Program:
Béla Bartók:
Violinkonsert nr 2

Dmitrij Sjostakovitj:
Symfoni nr 1 i f-moll op 10

Många virvlande toner avslutar orkestersäsongen i Uppsala med chefdirigent Paul Mägi och som solist Bernt Lysell, vår egen konsertmästare och medlem i Uppsala Kammarsolister. Han är välkänd och mycket uppskattad i svenskt musikliv. Bernt har spelat världen över som konsertmästare i både Kungliga Filharmonikerna och i Sveriges Radios Symfoniorkester.

Här får vi höra honom som solist i Bartóks andra violinkonsert. En fantastisk konsert som utmanar både solisten och orkestern. Violinkonserten kom till 1937 under en tid av oroligheter i Ungern och som kom att prägla Bartók i hans skapande. Uppsala Kammarorkester avslutar med ett mästerverk, Sjostakovitjs första symfoni.

Arrangör: Musik i Uppland
www.musikiuppland.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

torsdag, 11 maj 2017 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 310kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad