Menu

Mariza

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
lördag, 2 december 2017 kl:19:30

Att ge sig ut på havet och lämna sin älskade, vänner och familj, för att inte ses igen på länge, eller kanske aldrig mer… I svallvågarna efter ett avsked föddes den traditionella portugisiska fadon.
Här ryms alla de stora känslorna; längtan, saknad, smärta, hopp och kärlek. Att uppleva en fadokonsert kan kanske jämföras med känslorna du får av de mest bombastiska scenerna i en riktigt episk dramafilm? Fast bättre, förstås.

Det finns många fantastiska fadosångerskor, men Mariza står i en klass för sig och är en av våra absoluta favoriter. Hon uppträdde på invigningen av huset i september 2007 och har sedan dess sjungit för ett utsålt och jublande Uppsala Konsert & Kongress flera gånger. Vi är oerhört glada för att Mariza också blir en del av vårt 10-årsjubileum!

För Mariza kan verkligen konsten att trollbinda sin publik. Hennes eleganta scennärvaro, tidlösa röst och stora känsloregister löser upp tid och rum. Och oavsett dina kunskaper i portugisiska vågar vi lova att du kommer förstå vartenda ord hon sjunger! Denna självklara stjärna, med hela världen som scen, är äntligen tillbaka i Uppsala. Välkommen.

”Mariza och hennes musiker bjöd på storartad musikmagi och det stormande bifallet från publiken var synnerligen välförtjänt.” (Uppsala Nya Tidning efter Marizas Uppsalabesök 2010.)





Konsertlängd:

Paus:

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.se

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 2 december 2017 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

364kr - 480kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad