Menu

Kris Kristofferson

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
tisdag, 13 juni 2017 kl:19:30

Kris Kristofferson till Sverige för två konserter i sommar

Kris Kristofferson är en av de allra största. Han har sålt miljontals skivor, blivit Oscarsnominerad och haft artistsamarbeten med bland andra Elvis Presley, Johnny Cash och Janis Joplin. Efter fem slutsålda Sverigekonserter i september förra året kommer han tillbaka i sommar för konserter på Uppsala Konsert & Kongress den 13 juni och på Liseberg den 14 juni.

Amerikanen Kris Kristofferson är en av countrymusikens främsta och känd för hits som Me and Bobby McGee, Help Me Make it Through the Night och Sunday Mornin’ Comin’ Down. Hundratals artister har inspirerats av Kristoffersons låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar. Under sin 50 år långa karriär har han haft artistsamarbeten med bl.a. Elvis Presley, Dolly Parton, Bob Dylan, Johnny Cash, Janis Joplin och Mariah Carey.

Men Kristofferson är också känd från vita duken, både som skådespelare och filmmusikskapare. 1984 blev han Oscarsnominerad för bästa musik till filmen Songwriter och han har även fått flera prestigefulla utmärkelser för sina skådespelarinsatser.

1985 blev han invald i The Songwriters Hall of Fame och 2004 i The Country Music Hall of Fame.

Som första utländska artist tilldelades Kris Kristofferson titeln Hedersambassadör av Dalarna. Ett pris han mottog på scen vid framträdandet i Dalhalla 2008. 6 juli 2013 uppträdde Kris Kristofferson - före Metallica - på Roskilde Festivalen (Orange Stage).

I september i fjol gjorde 80-åriga Kris fem fantastiska och helt slutsålda Sverigekonserter. Konserten på Konserthuset I Göteborg spelades dessutom in av SR P4 och kommer sändas den 3 februari. Vi bänkar oss framför radion och drömmer om de två sommarkonserter vi får uppleva i juni.

Support
Americana-inspirerade duon Good Harvest, Hanna Enlöf och Ylva Eriksson.

Speltid:

Paus:

www.ukk.se

Arrangör: Welcome Uppsala & Live Nation



Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

tisdag, 13 juni 2017 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

530kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad