Nour El Refai – En komisk depression

Uppsala Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En komisk depression – av och med Nour El Refai
Nour El Refais publiksuccé ”En komisk depression” tillbaka i höst!
I slutet av januari inledde en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker en rikstäckande och utsåld turné med den hyllade föreställningen ”En komisk depression”. På allmän begäran förlängs vårturnén till i höst!
De senaste månaderna har Nour El Refai befunnit sig på en rikstäckande och utsåld turné med ”En komisk depression”, vilken har hyllats i media och älskats av publiken. Det kan vara det mest sömlösa det här landet har sett i den vägen, det befinner sig högt där uppe bland det mest ståuppbegåvade i stort. skrev DN och ”Riktigt roligt och rörande.” tyckte Barometern som gav föreställningen full pott (betyg 5). På söndag avslutar Nour vårturnén med två utsålda föreställningar på China Teatern i Stockholm. Då är komikern uppe i 31 föreställningar och över 20.000 sålda biljetter sedan nypremiären i slutet av januari.
”En komisk depression” tar besökaren genom El Refais uppväxt, utveckling och karriär, hon bryter ner och konkretiserar strukturella samhällsproblem på ett okonstlat, humoristiskt men samtidigt på ett allvarligt sätt. Föreställningen presenteras av Blixten & Co i samarbete med Riksteatern och hade premiär redan våren 2016 och slutade då i 29 utsålda kvällar.
– Jag har aldrig haft roligare på scen, än jag har precis nu. Folk frågar hur jag orkar spela samma föreställning om och om igen. Därför att jag älskar det. Jag skrev föreställningen för att ge barnet i mig upprättelse, berätta hennes historia. Och varje gång jag får chans att göra det så läker jag lite till. Och så får jag dra alla roliga skämt och historier som jag hållit tillbaka i andra sammanhang, hälsar Nour El Refai.
DN
Det kan vara det mest sömlösa det här landet har sett i den vägen, det befinner sig högt där uppe bland det mest ståuppbegåvade i stort.
Sydsvenskan
Hemligheten bakom El Refais lyckade föreställning är balansakten mellan skratt och allvar.
Skånska Dagbladet
Nour El Refai berör verkligen på djupet i sin berättelse om vuxenvärldens svek, om ensamhet och utanförskap.
Corren
Fullsatt salong. Andlös tystnad växlar mellan skratt, applåder och empatiskt deltagande.
Arbetarbladet
Ingen skojig slutkläm, inget bortskratt, inget plåster. Tack och lov. Och så befriande och plågsamt modigt, Nour.”


Speltid: Cirka 90 minuter
Paus: nej

Besök www.blixten.se för mer information om evenemanget och om oss.

Arrangör: Brink & BergerEtt landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-10-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: