Menu

Kodo - One Earth Tour 2014: Legend

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
lördag, 22 mars 2014 kl:19:30

Kodo
One Earth Tour 2014: Legend
Japanska slagverksgruppen Kodo tog andan ur publiken när de besökte Uppsala Konsert & Kongress i början av 2012. Nu kommer de tillbaka med en helt ny föreställning. Det är dags att återigen ta plats i salongen och låta sig förtrollas av Kodos magiska taiko-trummor.
Den som hört Kodo tidigare vet att det handlar om en konsertupplevelse som inte liknar någon annan. Rytmerna skiftar från dunkelt suggestiva till våldsamma virvlar och de största trummorna är gigantiska och skickar kraftfulla stötar genom hela salongen. Sedan den förra föreställningen i Uppsala Konsert & Kongress har Kodo en ny konstnärlig ledare, Tamasaburo Bando, en av Japans ledande och legendariska Kabukiskådespelare och koreografer. Han har laddat den nya föreställningen med ytterligare energi och uttrycksfullhet.
– Vi har utforskat både nya sätt att agera på scenen och annorlunda uttryck med slagverken. Men vi har inte lämnat Kodos traditionella repertoar, bara fått den att utvecklas till ännu högre nivåer, säger Tamasaburo Bando som är den första konstnärliga ledaren i Kodos 30-åriga historia som hämtats utanför de egna leden.
Kodo är något verkligen världsunikt! De omkring femtio medlemmarna bor på ön Sado utanför Japans kust. En tredjedel av sin tid ägnar de åt förbereder inför sina turneer, en tredjedel reser de runt i japan och en tredjedel ger de konserter på jordens olika kontinenter. Och de har beträtt i stort sett alla berömda scener, man kan nämna Carnegie Hall i New York, Theâtre du Châtelet i Paris, Die Philharmonie i Berlin, dessutom har de spelat in en live-cd från en konsert vid Akropolis i Aten.
Nu har vi den unika möjligheten att återigen uppleva Kodo i Uppsala Konsert & Kongress.

Konsertlängd: 2 timmar 15 minuter inklusive 25 min paus


www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

lördag, 22 mars 2014 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

435

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad