Menu

Petter och Gävle Symfoniorkester

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 8 maj 2015 kl:19:30

Petter och Gävle Symfoniorkester

Sedan debuten med ”Mitt sjätte sinne” har Petter varit en given referenspunkt i svenskt musikliv. Han är en av de flitigaste och definitivt mest inflytelserika inom den svenska hiphopen. Tillsammans med ärevördiga Gävle symfoniorkester bjuder han nu på nya versioner av låtar från hela karriären.

Han är redan en legend. Petter var en av de artister som var med och definierade svensk hiphop under nittiotalet. Men ingen ska tro att han vilar på lagrarna. När SVT gjorde en dokumentär om honom kallades den Ingen jävla semester” – ett mycket passande namn. De senaste två åren har varit mycket hektiska. Under 2014 har Petter hunnit med att vara ute på en hyllad sommarturné, spela med Sveriges Radios Symfoniorkester och genomföra den första hiphopkonserten någonsin på Kungliga Operan i Stockholm. I december är han en av programledarna för Musikhjälpen tillsammans med Kodjo Akolor och Linnea Henriksson.

Nästan lika mycket hände 2013. Då släppte Petter sitt hyllade nionde album Början på allt”, som bland annat resulterade i hela fem singelsläpp och så visade han verkligen sin bredd med boken 16 rader” och gav en mängd bejublade föreläsningar – däribland på Bokmässan i Göteborg. Dessutom firade han att det var femton år sedan debutalbumet ”Mitt sjätte sinne” med en hyllad livespelning i Stockholm där hela albumet framfördes live. I november 2013 gjorde han fyra utsålda konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen. Det var där han fick blodad tand för samarbeten med symfoniorkestrar.

Nu kommer han till Uppsala Konsert & Kongress med en av Sveriges äldsta symfoniorkestrar – Gävle symfoniorkester – för att bjuda publiken på helt nya versioner av sin älskade hiphoplåtskatt. Två ljudvärldar möts…

Konsertlängd: cirka 45 minuter, 20 minuter paus, 50 minuter

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 8 maj 2015 kl: 19:30

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad