Menu

Diego El Cigala med Band

Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress
fredag, 9 oktober 2015 kl:21:00

Spanske Diego El Cigala är en av vår tids största flamencoikoner! Med sin mjuka röst och starka scenutstrålning har han fått en hängiven publik över hela världen. Nu kommer han till Uppsala Internationella Gitarrfestival!
Landsmannen och flamencokollegan Paco De Lucía har sagt om Diego El Cigala att han ”har en av de vackraste flamencorösterna i vår tid, en röst som smeker allt han sjunger. När jag lyssnar på honom värmer det mitt hjärta.” Redan för fem år sedan gjorde Diego El Cigala succé när han besökte Uppsala. Då med det nysläppta albumet Lagrimas Negras tillsammans med svensk-kubanske pianisten Bebo Valdés i bagaget. Förutom att det var en enorm publik- och kritikerfavorit befriade han sig själv från den allra striktaste flamencon. Sedan dess har han också släppt plattan Cigala & Tango och närmat sig den argentinska tangon. Och han har alltid tyckt om att låta flamencon färgas av närstående genrer.
– Livet för en flamencosångare kretsar bara kring en enda sak – flamenco! Men jag har också fallit för den afro-kubanska och den latin-amerikanska musiken. Det är musik som har samma känsla som flamencon. Och det är den jag är ute efter, säger Diego El Cigala.
El Cigala började redan som ung att sjunga på flamencoklubbar och på gatorna. Då var han en bakgrundssångare, en ackompanjatör till dansarna som stod in centrum. Men han bestämde sig för att kliva fram och bli flamencosångare, på riktigt. En artist som har sin egen publik. Den har han skaffat sig med råge!
Flamencon är spridd över hela världen och har massor av fans, dansare, gitarrister och sångare. Enligt Diego El Cigala lever vi i flamencons tidsålder. Han själv är det största beviset på att det faktiskt är sant.
Missa inte världens kanske främsta flamencosångare som vid den här konserten kommer att spetsa sin flamenco med både tango och latin. Med sig har han ett hypervirtuost femmannaband med bland annat två flamencogitarrer, piano och slagverk.


Konsertlängd: ca 2 tim inkl paus
Paus: Ja

www.uppsalagitarrfestival.se

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Datum / Tid

fredag, 9 oktober 2015 kl: 21:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr - 395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad