kl: 21:00

Diego El Cigala med Band

Uppsala Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Spanske Diego El Cigala är en av vår tids största flamencoikoner! Med sin mjuka röst och starka scenutstrålning har han fått en hängiven publik över hela världen. Nu kommer han till Uppsala Internationella Gitarrfestival!
Landsmannen och flamencokollegan Paco De Lucía har sagt om Diego El Cigala att han ”har en av de vackraste flamencorösterna i vår tid, en röst som smeker allt han sjunger. När jag lyssnar på honom värmer det mitt hjärta.” Redan för fem år sedan gjorde Diego El Cigala succé när han besökte Uppsala. Då med det nysläppta albumet Lagrimas Negras tillsammans med svensk-kubanske pianisten Bebo Valdés i bagaget. Förutom att det var en enorm publik- och kritikerfavorit befriade han sig själv från den allra striktaste flamencon. Sedan dess har han också släppt plattan Cigala & Tango och närmat sig den argentinska tangon. Och han har alltid tyckt om att låta flamencon färgas av närstående genrer.
– Livet för en flamencosångare kretsar bara kring en enda sak – flamenco! Men jag har också fallit för den afro-kubanska och den latin-amerikanska musiken. Det är musik som har samma känsla som flamencon. Och det är den jag är ute efter, säger Diego El Cigala.
El Cigala började redan som ung att sjunga på flamencoklubbar och på gatorna. Då var han en bakgrundssångare, en ackompanjatör till dansarna som stod in centrum. Men han bestämde sig för att kliva fram och bli flamencosångare, på riktigt. En artist som har sin egen publik. Den har han skaffat sig med råge!
Flamencon är spridd över hela världen och har massor av fans, dansare, gitarrister och sångare. Enligt Diego El Cigala lever vi i flamencons tidsålder. Han själv är det största beviset på att det faktiskt är sant.
Missa inte världens kanske främsta flamencosångare som vid den här konserten kommer att spetsa sin flamenco med både tango och latin. Med sig har han ett hypervirtuost femmannaband med bland annat två flamencogitarrer, piano och slagverk.


Konsertlängd: ca 2 tim inkl paus
Paus: Ja

www.uppsalagitarrfestival.se

www.ukk.se

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

Ett landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-10-09 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Uppsala, Vaksala Torg 1


Fler tillfällen:Diego El Cigala

Diego El Cigala, Historia de un amor på Spotify

Dos Lágrimas (Bonus Track Version)

Historia de un amor

Diego El Cigala, Tangos del Cigala - Tangos på Spotify

Vuelve el Flameco: Homenaje a Paco de Lucía

Tangos del Cigala - Tangos

Diego El Cigala, Te extraño på Spotify

Dos Lágrimas (Bonus Track Version)

Te extraño

Diego Ramón Jiménez Salazar, El Cigala, född 27 december 1968 i Madrid i Spanien, är en spansk flamencosångare.


El Cigala växte upp i en familj av romska artister och intellektuella i Madrid. Han började sjunga på flamencoklubbar och uppmärksammades så småningom av kända flamencosångare och började turnera med dem. I slutet av 1990-talet kom hans första album Undebel, varefter han blev solosångare. Han har sedan dess fått två Grammy Awards.


Ett av hans främsta album är Lágrimas Negras 2003, ett samrbete med den då 85-årige kubansk-svenske jazzpianisten Bebo Valdés.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Snart Är Det Äntligen Jul Och Dags För Niklas Strömstedts Julturné "ett Ljus I Mörkret" - Premiär På Lördag I Karlskoga 17 November
PRESS
15 nov
kl: 11:10

Snart Är Det Äntligen Jul Och Dags För Niklas Strömstedts Julturné "ett Ljus I Mörkret" - Premiär På Lördag I Karlskoga 17 November

Julen står för dörren och snart ser vi både julgranar och tindrande och juleljus i våra städer. Tidigt tycker vissa, men inte vi - för snart går startskottet för Niklas Strömstedts stora julturné och första sprakande julkvällen är när han intar Bredgårdsaulans scen i Karlskoga nu på lördag den 17 november. "Ett Ljus i Mörkret" kallas Niklas alldeles speciella julshow som...

Bild på Äntligen Dags - Turnépremiär För "länge Leve Sven-Ingvars" På Hemmaplan I Karlstad Nu På Fredag 16 November
PRESS
14 nov
kl: 13:10

Äntligen Dags - Turnépremiär För "länge Leve Sven-Ingvars" På Hemmaplan I Karlstad Nu På Fredag 16 November

Nu är det äntligen dags - på fredag den 16 november smäller det!  Efter sommarens utsålda konserter och strålande recensioner fortsätter Sven-Ingvars att sprida sin spelglädje ute i landet när de nu kickar igång höstens turné. Med åtta redan helt utsålda spelningar är succén redan ett faktum. "Vilken respons! Det har redan uppstått fler magiska stunder med publiken än jag...

Bild på Ny Saxofonist I Lasse Stefanz
PRESS
13 nov
kl: 20:00

Ny Saxofonist I Lasse Stefanz

I början av sommaren valde Joacim Svensson att avsluta sitt uppdrag som saxofonist i Lasse Stefanz för att istället återgå till sin civila karriär. Samtidigt som arbetet påbörjades med att hitta en ersättare hoppade Simon Lindberg in som vikarie under sommarens turné. Nu har dock Lasse Stefanz hittat den musiker man med ljus och lykta letat efter under några månaders tid. Valet föll...

Hitta oss på Facebook