kl: 19:00

Sven-Bertil Taube - Hommage till vänner och min far

Uppsala Konsert & KongressDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

SVEN-BERTIL TAUBE PÅ TURNÉ

Sven-Bertil Taube, aktuell i TV-programmet Så Mycket Bättre och med hyllade albumet Hommage vol 2, åker ut på turné med stor orkester under ledning av Peter Nordahl. Turnén med titeln ”Hommage till vänner och min far” har premiär i Göteborg den 29 januari och biljetterna släpps på fredag 30 okt kl 9.00.

Det råder ingen tvekan om att det finns en stor publik som varmt välkomnar Sven-Bertil Taubes tolkningar av svensk vispoesi. Albumet Hommage, som utkom i november förra året, fick ett översvallande mottagande och belönades med både guldskiva och en Grammis.

Med nya albumet Hommage Vol 2 så har Sven-Bertil Taube återvänt till den rika svenska vis- och poesiskatten tillsammans med Peter Nordahl. På albumet tolkas verk från vännerna Olle Adolphson, Lars Forssell, Carl Fredrik Reuterswärd och Beppe Wolgers. Här nedan följer ett axplock av de spaltmeter av hyllningar som har skrivits.

”Livet, havet, döden. Men inte bara Stort Allvar. Det ges också plats för spelglädje, som när instrumenten leker tafatt i ”Det gåtfulla folket”.” Corren (5/5), Lollo Asplund.

”Sven-Bertil Taube är vår egen Frank Sinatra, ja minus de dåliga ryktena förstås.” Dagens Nyheter (4/5), Po Tidholm.

”Uppföljaren till den Grammisbelönade ”Hommage” är snudd på ännu starkare. Rösten. Texterna. Förmåga att visualisera berättelser. Bryggan mellan dåtid och samtid. De innovativa och risktagande arrangemangen med Norrköpings Symfoniorkester i full blom.” DI Weekend (4/5), Jan Gradvall

”Det är storslaget och vackert och vi tar gärna emot ett par volymer till.” NWT (4/5), Per Wiker

Just nu ser vi Sven-Bertil Taube i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre. I lördags var det hans tur att hyllas utav resten av deltagarna, resultatet blev ett känslosamt och fint program med många låtskatter och historier. TV4 hade inget val än att förlänga programtiden.

Den 29 januari har Sven-Bertil Taubes turné ”Hommage till vänner och min far”
premiär. Publiken kan förvänta sig något alldeles speciellt då Sven-Bertil tar med sig en stor symfoniorkester till konserthusen under ledning av Peter Nordahl.

Speltid: 2 x 50 minuter plus 20 minuter paus


Handikapplatser bokas i biljettkassan på Uppsala Konsert & Kongress 018-727 90 00

www.ukk.se

Arrangör: Welcome UppsalaEtt landmärke i Uppsala
Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns mötesrum, konsertsalar, bankettsal med restaurang/café, konferensvåning med lounge, utställningsytor, foajéer med barer, artistutrymmen, restaurangkök, biljettkassa och konferensreception.

På utsidan präglas Uppsala Konsert & Kongress av den uttrycksfulla arkitekturen med fasaden som växlar färg och ton allt efter dygn, årstid och väderlek. Från Stora foajén på våning 6 har gästerna en storslagen utsikt över Uppsala med omnejd.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-27 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Sven-Bertil Taube

Sven-Bertil Taube, Änglamark på Spotify

Sommar, sommar, sommar

Änglamark

Sven-Bertil Taube, Så Skimrande Var Aldrig Havet på Spotify

Taube Sjunger Taube

Så Skimrande Var Aldrig Havet

Sven-Bertil Taube, Fritiof Och Carmencita (Tango I Samborombon) på Spotify

Taube Sjunger Taube

Fritiof Och Carmencita (Tango I Samborombon)

Sven-Bertil Gunnar Evert Taube, född 24 november 1934 i Stockholm, är en svensk skådespelare och sångare, bosatt i London i Storbritannien.


Efter studier vid Beskowska skolan i Stockholm – där Taube aldrig avlade studentexamen – fortsatte han sina studier 1953 vid Cherry Lawn School i Connecticut i USA, där han tog examen 1954. I USA spelade han även in sin första LP-skiva Swedish Folk Songs & Ballads 1954, för Asc Records & Ethnic Folkways på Manhattan År 1956 reste Taube till Madrid för gitarrstudier för Quentin Esquimbre Han tog teaterlektioner vid Witzanskys teaterskola i Stockholm 1958 och blev antagen till Dramatens elevskola 1959. På Dramaten debuterade Taube i Gisslan 1960 och medverkade i pjäser som bland annat Hamlet, Romeo och Julia, Svejk i andra världskriget, Å vilket härligt krig och Klas Klättermus.


Som bosatt i London har Taube också gjort insatser inom brittisk teater, bland annat som prins Albert i musikalen I and Albert (1972), Versjinin i Tre systrar på Royal Exchange i Manchester 1984 och enmansföreställningen Doktor Glas som spelades både i England, Danmark och Sverige. Han medverkade även i ett avsnitt av den brittiska tv-serien Herrskap och tjänstefolk (Upstairs, Downstairs).


Sven-Bertil Taube var 1958-62 gift med skådespelerskan Inger Åhman; i detta äktenskap föddes 1960 sonen Jesper Taube. År 1975 gifte han sig med skådespelerskan och regissören Ann Zacharias men de skildes samma år. Tillsammans har de dottern Sascha Zacharias, född 1979. Sedan 1985 är han gift med dansösen Mikaela Rydén; makarna har sonen Felix Taube, född 1994. Han är även far till Ann-Charlotte Taube, född 1965 i ett förhållande med journalisten Gunilla Thorgren.