Menu

Nicole Neidert, NREM Del 1: K-Complex

Uppsala

Uppsala Konstmuseum, Våning 1
lördag, 21 november 2020 kl:14:00

K-Complex uppstår spontant och förekommer också som svar på yttre stimulering, såsom ljud eller beröring, samt på inre stimuli såsom intensiva impulser av inspiration.
NREM Del 1: K-Complex tar avstamp i arbetet som påbörjades under ett residens i Karlholmsbruk sommaren 2020, genom Region Uppsala. Det är ett självständigt verk där den pågående utställningen Himlen är blå och solen är en klocka med Filippa Arrias och Pauliina Turakka Purhonen på Uppsala konstmuseum både färgar av sig och låter sig färgas i mötet med kroppar.
Koreograf: Nicole Neidert
Nicole har arbetet som danskonstnär sedan 2012. Hennes konstnärliga intresse fokuserar på artificiella uttryck, texturer och materialitet, våra sinnen, alternativa kroppar, känslostormar och dans. Genom att skapa verk som glider mellan illusioner och verkligheter vill hon exponera vår yttersta mänsklighet.
Efter dansföreställningen följer ett samtal med Nicole Neidert, Rebecka Wigh Abrahamsson intendent Uppsala konstmuseum och Eva Forsberg Pejler, danskonsulent Region Uppsala.
I samarbete med danskonsulenten Region Uppsala.
Photo: Staffan Westrin

Datum / Tid

lördag, 21 november 2020 kl: 14:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konstmuseum, Våning 1

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad