kl: 18:00

Revolve: Lundahl & Seitl 18:00

Uppsala Konstmuseum, Våning 3Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Symphony of a Missing Room


Kan man säga att “världen” utgår från varje individuell blick som en sorts projektion? Finns ömsesidighet? Vad händer när skeenden och objekt rör sig fritt från historiska och biografiska fästpunkter och istället blir en del av nuet? Tid och evolution är grunden i denna serie av kompositioner som reflekterar över museet som fenomen, arvet, men också en möjlig framtid. I verket får deltagare med hjälp av bland annat googles och en ljudkomposition röra sig genom väggar, ner i tunnlar och resa genom en väv av utställningar och museer. Andra konstnärer, döda eller vid liv, ekar i denna symfonin, som ytterst handlar om förnimmelse och hur den förändras utifrån sin tids föreställningar och ideologier.


Symphony of a Missing Room har bland annat utförts på Nationalmuseum i Stockholm, Royal Academy of Arts i London, Centre Pompidou i Paris, Akropolismuseet i Aten, M Leuven i Belgien och Kochi Muziris Biennalen i Indien. Verket kommer även att ingå i museets samlingar.


Lundahl & Seitl har en bakgrund inom bildkonst och koreografi och är verksamma internationellt med bas i Stockholm och London. De var tidigt ute med postdiciplinära samarbeten som undersöker olika aspekter av existensen. I installationer av omslutande karaktär förenas teknologi och olika konstformer kring relationer och samband på en plats, samt mellan världen och dess invånare.


Konceptet för 2020 års festival är Revolve Fiction.Den femte upplagan av Revolve Performance Art Days vill rikta fokus mot konstnärliga praktiker som utgår från, eller står i relation till, det fiktiva, det konstruerade och det mytiska.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-09 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: