Menu

Konsert: Selvhenter

Uppsala

Uppsala Konstmuseum
torsdag, 24 november 2022 kl:19:00

Danska Selvhenter är baserat i Köpenhamn och är ett urstarkt och fullkomligt lysande kollektiv som blandar frijazz, punk, ambient och kraut. Kvällen i sena november kommer att bjuda på en fascinerande musikupplevelse
Selvhenter
Bandet är i en process med att utforska sitt senaste material i en rad föränderliga laguppställningar och konstellationer. Selvhenter spelar konserter som duo, trio eller kvartett – vilket ger plats för nya vinklar och äventyr i sin musik. Medlemmar i Selvhenter är: Maria Bertel (trombon, synth), Sonja LaBianca (saxofon), Jaleh Negari (trummor, synth/keys) och Anja Jacobsen (trummor, tangenter). Just nu lägger Selvhenter sista handen på ett nytt album, planerat att släppas i början av 2023.
Den fascinerande musiken från Selvhenter skapas på en grund av starka (poly)rytmiska mönster, tunga riff, popliknande melodier och ljudtexturer. Hornen manipuleras ofta med hjälp av effektpedaler som ger en speciell klang av flera förstärkta övertoner och frekvenser. Som ett resultat är ljudet av Selvhenter vackert, energiskt och dansbart. Den för fram associationer av rock, pop, noise, drone och improvisation, såväl som känslomässiga, nästan filmiska sekvenser inom ett raffinerat rytmiskt och taktilt ljuduniversum.
De fyra medlemmarna i bandet är alla välkända musiker på den experimentella musikscenen i Köpenhamn, aktiva i band, performancegrupper och soloprojekt som Meshes, Ymers Pizza, Frk. Jacobsen, Gud Er Kvinde, Valby Vokalgruppe, SOLW, Jaleh Negari och Sonja Labianca.
2010 grundade medlemmarna i Selvhenter konstkollektivet och skivbolaget Eget Værelse (ett eget rum) – en plattform för de projekt de skapar tillsammans eller individuellt
Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget.??
Mat & Dryck?
Museum Bar & Café håller öppet till klockan 21.00 och serverar snacks, dryck och mat.?
Pris: 150 kr.?
Scen: Hörsalen, Uppsala konstmuseum?
Längd: 60 minuter.?
Välkommen!

Datum / Tid

torsdag, 24 november 2022 kl: 19:00

Plats

Uppsala, Uppsala Konstmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad