Saker att göra på Farsdag

Farsdag


söndagen den 11 november 2018 - Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng. Mrs. Dodds initiativ spred sig och redan 1924 förklarade president Calvin Coolidge att han stödde idén. Det skulle dock dröja ända till 1966 innan president Lyndon B. Johnson instiftade den tredje söndagen i juni som Fars dag i hela USA. Därför firar vi dagen den andra söndagen i November!

Visa:

15 30 60 120 240 +
Bild på Youn Sun Nah på Ukk - Stora Salen
november
11
kl: 19:00
Uppsala, Ukk - Stora Salen, Vaksala torg 1

Den koreanska sångerskan Youn Sun Nah är en av vår tids klarast lysande artister inom jazz och angränsande musikstilar. I sitt hemland är hon en stor stjärna. Hennes kärlek till chanson förde henne till Frankrike, ett land där hon fick en meteorlik karriär med efterföljande storsuccé över stora delar av Europa. Genom albumet ”She Moves On” (2017) återuppfinner sig denna kameleontlika och förtjusande artist ytterligare en gång. I Sydkorea är Youn Sun Nah en nationell...
Biljetter/Info

⇓ Hämta fler evenemang ⇓

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här
Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter