OK Dansband Deluxe på Växjö Konserthus i Växjö söndagen den 07 maj 2023!
Menu

Dansband Deluxe

Växjö

Växjö Konserthus
söndag, 7 maj 2023 kl:19:00

Dansband Deluxe

Hitsen och historierna!
*Föreställningen skulle ursprungligen ha genomförts 12 november 2021/28 februari 2022 men flyttades fram pga Corona. Köpta biljetter gäller.

Lövade logar, kulörta lyktor, varmkorv, solnedgång och en plunta i innerfickan. Få saker väcker sådana minnen och nostalgi som Sveriges alla folkparker. Miljoner svenskar har beträtt de nötta parkettgolven och dansat till landets alla dansband.
Och nu åker några av dåtidens största dansbandsstjärnor för första gången på konsertturné, med Dansband Deluxe under ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen. Det blir en fullmatad kväll där hitsen står i centrum ihop med Thomas karismatiska sätt att berätta dansbandskulturens roliga, märkliga och ibland hisnande historia. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr i en glittrig och sprakande show i lyxförpackning.
Medverkar gör inga mindre än:
Tony Ljungström, som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen.
Monia Sjöström, som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen.
Paul Sahlin, mer känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina.
Lena Påhlsson, dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene.
Göran Lindberg, nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme.
Liveband och kör med bl a Erica Sjöström som i 20 år sjungit i Drifters. Hon gästar också med saxofon, dragspel och flöjt.
Missa inte premiären för den helt nya konsertföreställningen Dansband Deluxe!
Föreställningen skulle ursprungligen ha genomförts i maj 2020 men flyttades fram på grund av Corona. Köpt biljett gäller även för denna föreställning.

Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.


Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.Dansband Deluxe
2023-02-09 19:00:00
Luleå, Kulturens hus - Stora salenDansband Deluxe
2023-02-09 19:00:00
Luleå, Kulturens hus - Stora salenDansband Deluxe
2023-02-09 19:00:00
Luleå, Kulturens Hus - Stora SalenDansband Deluxe
2023-02-10 19:00:00
Skellefteå, Magle KonserthusDansband Deluxe
2023-05-08 19:00:00
Luleå, KARLSHAMN, Stadsteatern, Karlshamn

Datum / Tid

söndag, 7 maj 2023 kl: 19:00

Plats

Växjö, Växjö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

290kr - 585

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad