Restaurang Teaterparken på Växjö Konserthus erbjuder innan föreställningen:
Småländsk Tapastallrik
Spetskålslindad blomkålsterinne smaksatt med x-lagrad prästost
Laxmousse på kavring toppad med syltad fänkål och laxrom
Skaldjursbisque med kräftstjärtar och rotfruktsjulienne
Kallrökt och lufttorkad vilt från Micke i Sävsjöström, lingonfärskost
Bakade KRAV betor med Harshults feta och solrosfrö
Anna-belle potatis från Axelssons med gurka och rädisor, toppad med pepparrotsdressing och vattenkrasse
Husets KRAV bröd, knäcke och smör
Kan bokas direkt efter att ni valt era sittplatser till föreställningen.
Se även vår fullständiga meny på www.vaxjokonserthus.se/besok-oss/restaurang
För ytterligare information ring 0470-70 22 56 eller mejla jens.bjornstad@elite.se.
Välkommen till en helkväll på Växjö Konserthus!
Redan i mitten av sextiotalet togs frågan upp om ett eventuellt konserthus i Växjö, men det skulle dröja ända fram till 1983 som idéerna på allvar började realiseras. Kommunstyrelsens arbetsutskott fick i uppgift att utreda möjligheterna till ett konserthus i staden och 1985 presenteras det första förslaget till en byggnad, ritad av professor Sten Samuelsson. Då man inte politiskt kunde enas om detta projekt läggs det ned 1986, men återupptas än en gång året därpå, nu med en ny ekonomisk finansieringsplan. Tillsammans med den lanseras en arkitekttävling som vinns av arkitekterna Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe.
Två konsertsalar och en samlingssal finns representerade i byggnaden. Christina Nilssonsalen, Karl-Birger Blomdahlsalen och Konserthuskällaren, varav Christina Nilssonsalen är den största med ca 800 sittplatser.