Menu

Carola - 4 Faces Musikal

Västerås

Västerås Kongress
lördag, 7 oktober 2023 kl:19:30

Ingen åldersgräns (men alla ska ha biljett)
Längd: ca 2 timmar+paus
Efter en slutsåld rock-turné och endast några få veckor kvar till konserten på Avicii Arena i Stockholm, så kan Jubel idag stolt presentera att vi släpper upp ytterligare datum för Carolas musikal-och gospelspelningar inför hösten 2023. Med konsertkonceptet ”4 Faces” förädlar Carola sin musikskatt via konserter i fyra olika musikvärldar: Pop, Rock, Gospel och Musikal. Turnén, varav de utsålda rockspelningarna redan är avklarade, tog avstamp den 19 april på KB i Malmö och fortlöper därpå med över 30 spelningar utspritt i Sverige, Norge och Finland under sommaren och hösten 2023.
4 decennier har gått sedan det monumentala genombrottet med ”Främling" då Carola Häggkvist vann med maxpoäng i den svenska Melodifestivalen. Efter den dagen blev hon Carola med hela svenska folket och är det än idag. Nu gör hon det bara Carola själv vågar göra, tar grepp om sin musikskatt med ett koncept som inte liknar något annat. Efter ett par miljontals sålda album och en aktiv musikkarriär tar Carola sina 4 största musikaliska uttryck till en helt ny nivå då hon ger varje genre det utrymme musiken och publiken förtjänar på de specifika konsertplatser som musiken passar bäst för. Rocken gick självklart på rockklubbar, popen inleds med ett firande på ett slutsålt Avicii Arena, därefter blir det folkfest och stor sommarturné, och slutligen, till hösten, musikal på konserthus och gospeln i kyrkor.
Musikal – en kärleksförklaring till musikal, visor & filmmusik
Redan i barndomen fick Carola upp ögonen för den drömlika världen musikal och filmmusik och två av favoriterna var Fred Astaire & Gingers Rogers. Vid sidan av skolan gick Carola på Miniteatern där hon medverkade i flera olika musikaler och det var tack vare den skolan som hon vann sin första talangtävling som 11-åring med ”Krokodilbarnets klagan”.
?Genom filmer som ”Singing In The Rain” “Trollkarlen från Oz” med Judy Garland, ”Swing it magistern” med Alice Babs, “Rännstensungar” med Anita Lindblom och. Monica Zetterlund och ”Gentle” med Barbra Streisand, väcktes en kärlek som lever än idag. Carola har även uppträtt tillsammans med legendariska Liza Minelli i Sverige och med Kris Kristoffersen i en norsk biofilm. I sin ungdom bildades gruppen ”Tre tjejer” som uppträdde i olika tv-program med låtar som Hasse & Tages ”Inte mood”, ”Take the A-train” och ”Trollflöjten (En operett)”.
1995 tackade Carola ja till huvudrollen som Maria i ”Sound of music” på Göta Lejon. Föreställningen blev en stor succé och spelades under två år och Carola genomförde samtliga 426 föreställningar. En prestation som hon belönades med teaterpriset Guldmasken för. Carola är också den enda som blivit inbjuden att göra ett unikt gästspel på West End i London av Les Miserable där hon sjöng ”I Dreamed A Dream” och hon har även i samma stad sjungit musikalklassiker med Tommy Körberg och en stor orkester och framfört stycken från bland annat ”Jesus Christ Superstar”.
När de var ute i skärgården spelade pappa Jan Elvis-låtar och Taube-visor på gitarren. Vid 12-års ålder sjöng Carola ”Brevet från Lillan” i Olle Adolphsons tv-program ”Taube i våra hjärtan” med Lill-Babs och Peter Harryson. Carola har även uppträtt ett flertal gånger med Sven-Bertil Taube.
Kärleken till visor och folkmusik förstärktes när Norska musikproducenten Erik Hillestad tillfrågade Carola att tonsätta en av Lina Sandells älskade psalmer ”Modersvingen”, som blivit inskriven i Norska Psalmboken. Tillsammans med Hillerstad har Carola släppt fem framgångsrika album där hon bland annat tolkat psalmer julsånger, barnvisor och sånger vid livets högtider, som vi kommer att få höra stora delar ifrån. Carola kommer även att bjuda på stycken ur deras nyskrivna konsertmusikal ”Maria Magdalena”, 16 sånger musiken komponerad av Carola med texter av Erik Hillestad.
Carolas resa genom musikens värld kommer att få liv under tre exklusiva kvällar när hon firar sin kärlek till musikal,

Datum / Tid

lördag, 7 oktober 2023 kl: 19:30

Plats

Västerås, Västerås Kongress

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495kr - 595

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad