Menu

Don Juan - Bussresa till Göteborgs Stadsteater

Varberg

Biltema Varberg
lördag, 15 oktober 2022 kl:15:00

I höst firar vi Molière 400 år med vår uppsättning av Don Juan. Detta är den enda av Molières pjäser som vi vet spelades i Sverige på 1600-talet. Kanske av Molières egen trupp?
Don Juan handlar om en människa som utan skrupler förgör, krossar och fördärvar olika personer som råkar komma i hans väg både själsligt och materiellt. Temat om hur priviligierade människor med makt och tillgångar har skyldighet att värdesätta och respektera dem som inte har denna plattform att är ytterst aktuellt idag. Både på en makronivå – nationer emellan med despotiska ledare som kränker medborgare, andras länder och folkrätt – och på en mikronivå individer emellan. Molières alter ego, betjänten Sganarelle, påtalar genom pjäsen att Don Juan måste välja en annan livsstil och sluta bete sig som djävulen själv. Han säger att Gud kommer att hämnas honom om han inte slutar behandla sina medmänniskor så illa. Om man lever som Don Juan i vår tid är det jordens undergång vi bör frukta.
Pjäsens röda tråd om den priviligierade elitens maktfullkomlighet är tidlös. I Don Juan är det Guds vrede som Don Juan inte fruktar, i vår tid är det jordens undergång. Vi vill känna att 1600-talet är nära men att vi speglar vår egen tid i Molières text.
Konstnärligt team
Av Molière
Bearbetning och regi av Amanda Klasa Fornhammar
Producent
Molièreensemblen

Datum / Tid

lördag, 15 oktober 2022 kl: 15:00

Plats

Varberg, Biltema Varberg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

695kr - 745

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad