Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Fauna

Varbergs TeaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Det internationella samtida cirkuskompaniet Fauna har en speciell koppling till Sverige. Det var här kompaniets fem akrobater utbildade sig vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Nu kommer de, tillsammans med kompaniets australiensiske musiker Geordie Little, tillbaka för en turné med Riksteatern.


Med en cirkusteknik i världsklass väcker Fauna liv i livet själv. Poetiskt förkroppsligar de ett eget universum med cirkusens språk, det blir ett rituellt och fängslande spel kring djuriska krafter där aggression, konkurrens, humor och lekfullhet driver rörelserna framåt. Fauna ramas in av ett ljudlandskap som framförs live på scenen. Produktionen präglas av det scenspråk som den skandinaviska nycirkusen har utvecklat i sitt sökande efter nya former av berättande.


Kompaniets akrobater har bakgrund i kända kompanier som Gravity & Other Myths, NoFit State Circus, Seven Fingers och Poivre Rose.


Fauna slog igenom 2017 på Adelaide Fringe där de belönades med Best Emerging Artist Award och 2018 fick de The Total Theatre BEST CIRCUS AWARD på Edinburgh Festival Fringe. Därefter har de turnerat runt om i världen, t.ex. Storbritannien, Brasilien, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Polen, Belgien, Tjeckien, Sverige, Norge, Finland och Danmark. Nu turnerar de alltså runt om i Sverige med Riksteatern.


Föreställningens längd: 1 tim. och 20 min. (ingen paus)


Servering öppen före föreställningen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-03 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: